iQLANDIA v Liberci

iQLANDIA v Liberci
Autor: archiv parků
Supermoderní 3D planetárium, humanoidní robot a stovky dalších ohromujících exponátů v deseti expozicích – to je nové science centrum iQLANDIA v Liberci. Zažijete tu tanec ohňů a blesků, na vlastní kůži si vyzkoušíte, jak se cítí lidé při zemětřesení či vichřici, absolvujete pravý kosmonautický výcvik, dozvíte se, jak fungují věci, které denně používáme. Velkým lákadlem je 3D planetárium humanoidní robot Thespian, který je jediný u nás. Navíc vás tu čekají ukázky nejrůznějších pokusů a další program.

Vstupné: osoby nad 15 let 230 Kč + 90 Kč planetárium, dětí 3 až 15 let 120 Kč + 60 Kč planetárium, rodina(2+3) 590 Kč + 290 Kč planetárium

Techmania v Plzni

Techmania v Plzni
Autor: archiv parků
Letos na jaře se Techmania v Plzni zvětšila a to hned třikrát! Na návštěvníky tu čekají nové expozice, vědecká šou, laboratoře i pokusy. Své místo tu našla diskutovaná Entropa Davida Černého. V Techmanii vás čeká výlet do světa fyziky, obnovitelných zdrojů, lidské těla i schopností zvířat. Luštit můžete hlavolamy i cvičit postřeh.

Vstupné: dospělí 180 Kč, děti 4 až 15 let 110 Kč, rodinné 470 Kč

Malý svět techniky v Ostravě

V Ostravě můžete navštívit Malý svět techniky.
Autor: archiv parků
Odhalit tajemství technických vynálezů od parního stroje až po současnost můžete v malém světe techniky U6 v Dolních Vítkovicích na Ostravsku. Více než stovka interaktivních exponátů, které se pohybují, mluví a hlavně baví, vám představí vědu a techniku v novém světle. Můžete si zde vyzkoušet, jak funguje soustruh, stát se na chvíli řidičem vlaků, autobusů nebo pilotem letadla. Prohlídnout si ponorku kapitána Nema, veterány značky Škoda nebo motor z letounu MiG 21.

Vstupné: dospělí 90 Kč, děti 6 až 15 let 50 Kč (o víkendu, prázdninách a svátcích oba vstupy o 20 Kč dražší), rodinné (2+2) 250 Kč (o víkendu, prázdninách a svátcích 290 Kč), děti 3 až 6 let 30 Kč

Mamutíkův vodní park v Dolní Moravě

Vše o vodě se dozvíte v Mamutíkově vodním parku v Dolní Moravě.
Autor: archiv parků
Jen před pár dny se otevřel unikátní přírodní vodní park v resortu Dolní Morava. Voda je tu základním prvkem pozání, experimentování i hraní. Nejen děti tu uvidí, jak se dá voda využít, jak se chová a jakou má silu. Všechno si tu samozřejmě můžete vyzkoušet - regulovat tok, využít stavidla, simulovat práci elektrárny, tyrolského jezu, v praxi otestovat Archimédův zákon a poznat spoustu dalších aktivit.

Vstupné: jednotné 160 Kč, až 2 dospělí jako doprovod dítěte zdarma, rodina (2+3) 250 Kč

Fotogalerie
15 fotografií