Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rok pařmenů: 10 nejlepších videoher ročníku 2015

/
  • Toto jsou ty nejlepší videohry roku 2015.
    Toto jsou ty nejlepší videohry roku 2015. (Blesk - Ladislav Leimer)
    27. prosince 2015 ● 07:45

    Rok 2015 byl nabitý videohrami jako žádný jiný. Stříleli jsme, bojovali, zápasili, ale i závodili nebo hopsali. Na své si musel přijít každý pařan, ať už ho baví dělat s joypadem cokoliv. Blesk.cz sestavil žebříček těch nejlepších letošních pařeb, na němž nechybí žádný z hitů. Stejně jako loni jsme se vykašlali na tradiční reedice a remastery starých klasik, které podle nás k herní nadílce za rok 2015 nepatří.

  • 1.

    Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

    Hodnocení: X/10

    Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, PC

    Byť jsme pátý díl nejznámější plíživé akce nerecenzovali, protože nemá oficiálního distributora, jenž by ho poskytl, v žebříčku chybět nemůže. Jde o propracovanou a příběhově laděnou videohru, v níž hráč vymýšlí, jak se prodrat nepřátelskými liniemi, aniž by byl spatřen. Big Boss se vydává na dosud nejšílenější dobrodružství plné obřích mechů, jiných robotů a hi-tech udělátek, stejně jako nadpřirozena. Hideo Kojima opět ukázal, proč je označován za nejlepšího tvůrce videoher všech dob.

    Video
    Video se připravuje ...

    Ukázka ze hry Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Konami

  • 2.

    Rise of the Tomb Raider

    Hodnocení: 9/10

    Platformy: Xbox One, Xbox 360

    Recenze

    Lara Croft se vrátila, a byť to bylo letos pouze na Xbox One a Xbox 360, stálo to za to! Známá archeoložka se vydala na Sibiř, kde pátrá po zdroji nesmrtelnosti. Vyzrát musí nad krutou a ledovou přírodou, hlavolamy, stejně jako po zuby ozbrojenými protivníky. Rise of the Tomb Raider je herní veledílo oslňující nádhernou grafikou, vtahující hratelností a hrdinkou, na niž se nezapomíná. Od začátku do konce jde o čistou a nefalšovanou zábavu se vším všudy. Takhle by měly videohry vypadat.

    Video
    Video se připravuje ...

    Trailer na videohru Rise of the Tomb Raider. Crystal Dynamics/Square Enix/Microsoft

  • 3.

    Halo 5: Guardians

    Hodnocení: 9/10

    Platformy: Xbox One

    Recenze

    Master Chief, nadlidsky silný supervoják z programu Sparťan II, se vrátil, aby se stal lovnou zvěří. Další Sparťan Locke mu jde po krku, protože už má dost jeho přešlapů a neuposlechnutí rozkazů. Halo 5: Guardians přineslo prvně v sérii týmové prvky, které nebyly zapotřebí, a rádi bychom si za Master Chiefa zahráli více, ale stejně je pátý díl vítaným přírůstkem do série těch nejlepších sci-fi akcí s ohromujícími zbraněmi, vozidly a mimozemskými světy, ze kterých padá čelist na zem.

    Video
    Video se připravuje ...

    Trailer na videohru Halo 5: Guardians. Microsoft/343 Industries

  • 4.

    Mortal Kombat X

    Hodnocení: 9/10

    Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC

    Recenze

    Žádné zásadní novinky? Ale jděte, kupa krvelačných postav, spousta režimů, parádní boj a spousta chvatů a k tomu ty nejbrutálnější fatality, tedy dorážecí chvaty, při nichž létají vzduchem kosti a vnitřnosti. To snad k té správné Mortal Kombat zábavě stačí! Desátý řadový díl nám učaroval na celé čáře a hrajeme ho dodnes. Mikrotransakce za nové postavy, kostýmy a další obsah nás sice štvou stejně jako utržená hlava při hraní s kamarádem, ale stejně jsme si Jasona Voorheese a Predátora koupili.

    Video
    Video se připravuje ...

    Trailer na videohru Mortal Kombat X. NetherRealm Studios

  • 5.

    Zaklínač 3: Divoký hon

    Hodnocení: 9/10

    Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC

    Recenze

    Geralt z Rivie se vrátil ještě drsnější, krutější, sarkastičtější i nadrženější. Toto polské fantasy přineslo vše, co si hráči RPG mohli přát. Soubojový systém umožnil pořádnou melu, zbraně lze vylepšovat až do aleluja, na rozhovorech s postavami záleží a na grafiku je radost pohledět. Na rozdíl od konkurence jste navíc po vydání dostali spoustu dodatečného obsahu zdarma. Kdo by tomuhle divočákovi s šedivou hřívou a drsňáckými jizvami odolal?

    Video
    Video se připravuje ...

    Trailer na videohru Zaklínač III: Divoký hon. Blesk - Ladislav Leimer

  • 6.

    Batman: Arkham Knight

    Hodnocení: 9/10

    Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC

    Recenze

    Temný rytíř se počtvrté vrátil, aby se utkal se svou nemesis – rytířem Arkhamu. Kdo se skrývá pod jeho maskou, zjistí hráči stejně jako Batman rychle, ale to neznamená, že souboje s ním, stejně jako s dalšími neřády nemají grády. Akce střídá akci, Batman létá nad Gothamem a získává další a další schopnosti. Nově se navíc může projet v Batmobilu a všem nakopat zadky za volantem. Batman: Arkham Knight je prostě videohra, ze které jsou komiksoví fandové právem nadšeni.

    Video
    Video se připravuje ...

    Ukázka z videohry Batman: Arkham Knight. Youtube.com/Warner Bros. Interactive Entertainment

  • 7.

    Wolfenstein The Old Blood

    Hodnocení: 8/10

    Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC

    Recenze

    Z nenápadného a samostatně hratelného přídavku k loňskému Wolfenstein: The New Order se nakonec vyklubalo velmi povedené zabíjení nácků, které překonalo dokonce původní hru. Praskání nacistických lebek po zásahu trubkou uším lahodí, souboje s nemrtvými nacisty jakbysmet a akce neustále střídá akci. Wolfenstein se vrátil v plné polní a kondici, která mu už několik let chyběla! Velké překvapení a veliká zábava.

    Video
    Video se připravuje ...

    Wolfenstein: The Old Blood je střílečka, ve které dáte náckům co proto! Bethesda Softworks

  • 8.

    Resident Evil Revelations 2

    Hodnocení: 8/10

    Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, PC

    Recenze

    Epizodického formátu jsme se báli, ale Resident Evil Revelations 2 nás s každou další epizodou bavil víc a víc a my jsme čekali na příchod dalšího týdne, v němž vycházela další epizoda. Jde o zatraceně povedený akční horor, v němž nechybí hrůzostrašná monstra, lekavé momenty, povedené postavy a příběh, který doplňuje tu nejvíce kultovní hororovou sérii všech dob. Čtyři hratelní hrdinové také potěšili. Jde rozhodně o jeden z povedenějších dílů série za poslední roky.

    Video
    Video se připravuje ...

    Trailer na videohru Resident Evil Revelations 2. Capcom

  • 9.

    Fallout 4

    Hodnocení: 8/10

    Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC

    Recenze

    Postapokalyptická Země je po atomových výbuších nehostinná pro lidstvo, ale mutanti a jiné zrůdy se tu jenom hemží. Je jenom na hráči, kam až se odváží vydat, aby zjistil, co se stalo s jeho synem. Fallout 4 možná není tak dobrý jako předchozí díly série, ale přesto nabízí životnost na dlouhé desítky hodin, rozsáhlé rozhovory a spoustu úkolů ke splnění. Atmosféra by se navíc dala krájet, tohle je hra, kterou by si fandové RPG neměli nechat v žádném případě ujít.

    Video
    Video se připravuje ...

    Trailer na videohru Fallout 4. Youtube.com/Bethesda

  • 10.

    Mad Max

    Hodnocení: 8/10

    Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC

    Recenze

    Opět jedno z velkých překvapení. Herní Mad Max se odehrává ještě před filmovým spektáklem Šílený Max: Zběsilá cesta. Od píky si zde stavíte svůj vlastní vůz, bojujete se znepřátelenými kmeny, vylepšujete si auto drsnými zbraněmi a zkoumáte pustinu, která kdysi byla domovem lidstva. Postapokalyptická akce dostála jménu neohroženého bojovníka na čtyřech kolech, jde o napínavou videohru, která vydrží na dlouhé desítky hodin a přitom stále vybízí k tomu, abyste nehostinnou poušť prohledali vždy o píď dále a našli další poklad nebo cenné součástky.

    Video
    Video se připravuje ...

    Trailer na videohru Mad Max. Warner Bros. Entertaiment

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy