S vydáním poslední epizody se fanoušci, kteří si pořídili Seasson Pass, dočkají i dvou bonusových epizod, které jsou odlišné než ty z hlavní hry. K mání jsou také v diskové verzi, která po uvolnění veškerého obsahu hry v online podobě konečně vyšla.Claire a Moira se v poslední epizodě dostávají konečně do hororové věže, kde na ně čeká zvrácená dozorkyně, která je na jejich dobrodružství na odlehlém ostrově někde v Rusku sledovala a nasadila jim náramky, které monitorovaly jejich strach.

Tato část čtvrté epizody je ale tristně krátká. Při hře za dvojku hlavních hrdinek vás v ní čekají totiž pouze události ve věži. Budete se těsnit na jejích římsách, unikat před masivní explozí a šmitec. Nic víc. To je pro příznivce Claire, protagonistky kultovního Resident Evil 2, zklamání.

Část za Natalii a Barryho je o poznání lepší.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Druhá část za Barryho a Natalii je už něco jiného. Pokud nehrajete ve dvou, budete mezi nimi přepínat jako diví. Dostanete se totiž k obrovskému jeřábu, který přejdete, jen pokud vyřešíte postup dál, u čehož budete muset přemýšlet a namáhat mozkové závity.

Napínavá je část v dolech, které jsou zamořeny nebezpečným plynem. Nedýchatelné prostory budete muset proběhnout a pořádně si rozmyslet, jak budete postupovat. Když se někde zdržíte, udusíte se. Takže šup šup!

Samotné finále hry a souboj s bossem jsou napínavé, zábavné a fanoušci při nich zamáčknou slzu nostalgie zpátky do slzného kanálku. Jenže ostatním bude desetkrát viděné klišé vadit. Koncept je stále stejný, jen přichází v obměněných podobách.

Pojď sem, ušáčku.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Bonusové epizody jsou úplně jiné. Zaměřují se na vedlejší postavy, Moiru a Natalii, které staví do rolí hlavních hrdinek. Dceru Barryho čekají v epizodě The Strugle čtyři levely, ve kterých jde o přežití  nejenom ve smyslu soubojů se zombie. Budete totiž muset lovit jídlo, abyste měli co jíst.

Jakmile totiž zemřete, vaše zásoby potravin s dalším pokusem prořídnou. Když se dostanou na nulu, hra definitivně končí a uložená pozice je smazána. Začít tak budete muset znovu od začátku.

Zamířit a pal!
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

V The Strugle zažijete kromě lovu i souboje se zástupy nepřátel, které musíte do posledního poslat zpátky do pekla. Škoda, že obě epizody recyklují prostředí viděná v základní.

Druhá epizoda Little Miss se zaměřuje na Natalii a její temné já. Malá hrdinka totiž ve třech delších částech přišla o schopnost vidět nepřátele skrze zdi. Její temná verze to ale zvládá, takže ji vyšlete nejdřív na průzkum, označíte mutanty a poté projdete lokaci i s Natalií. Little Miss je epizodou zaměřenou čistě na kradmý postup.

Fotogalerie
25 fotografií
Resident Evil Revelations 2 tak celkově mile překvapil. Je znatelně lepší než první díl a epizodický formát hře nakonec sedl. Takže nepochybujeme, že se na stránkách Blesk.cz opět setkáme při recenzi třetích Revelations. Že by opět po epizodách?

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:

Skvělá kooperace včetně hádanek
Napínavá část v dolech
Završení, jak má být
Dvě nové bonusové epizody
Lovení v epizodě The Strugle

 


Minusy:
Neuvěřitelně krátká část za Claire a Moiru
Klišé při finálním souboji
Bonusové epizody recyklují prostředí z hlavní hry

 

Infobox
Datum vydání:  18. březen 2015
Platformy: PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, PC
Cena: 159 Kč
Výrobce: Capcom
Vydavatel: Capcom
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ