Brian Cattelle dostal nápad na svůj umělecký projekt, pojmenovaný Bare USA (Obnažené USA), v roce 2014, když fotil opuštěná místa na rodné Floridě. Během dvou let procestoval každý stát USA, včetně Havaje, aby projekt realizoval. Dokonce kvůli tomu vyndal z auta zadní sedačky a přespával vzadu na matraci, výsledek je ale pastvou pro oči.

Cattelle zvěčnil nahé krásky na různorodých opuštěných místech, od zábavních parků, přes psychiatrické léčebny až po elektrárny. Své múzy hledal s pomocí internetu a v každé lokaci mu pózovala jiná kráska. Nebylo to pro něj nic jednoduchého, s projektem souhlasila totiž prý jen jedna z deseti žen, které oslovil.

„Jednoho dne jsem prozkoumával jedno místo se svým kamarádem, a když jsem se otočil, viděl jsem ho, jak stojí v paprsku světla prosvítajícím střechou. Říkal jsem si, že to je skvělý záběr, ale ještě lepší by bylo, kdyby tam byla místo něj krásná nahá žena,“ popsal Cattelle, jak na projekt přišel. „Velmi mě zaujala ta idea něčeho tak krásného a čistého, co určitě nepatří na tak zchátralé a zapovězené místo,“ doplnil. Na jeho snímky se můžete podívat v galerii pod článkem.

DALŠÍ OPUŠTĚNÁ MÍSTA NAJDETE ZDE>>

Fotogalerie
24 fotografií