Ani to ji od exotického souostroví ale neodradilo. „Tenkrát jsem si říkala, že Maledivy už nikdy. A zase tam letím. Něčím mně jsou asi souzené,“ řekla těsně před odletem na ruzyňském letišti Blesku Vendula.

Když Vendule zemřela v pěti letech dcerka Klárka, na Maledivy utíkala s Karlem Svobodou (†68) zapomenout každé Vánoce. A když Vendula čekala konečně vysněného Kubíka, ze samé radosti odletěli s Karlem a kamarády na Maledivy slavit Silvestra. Na Štěpána, 26. prosince, je tam po ránu zaskočilo tsunami. Karel Svoboda se o svoji těhotnou manželku tehdy tak bál, že hledal palmu, na kterou ji vysadí, až přijde další vlna. Ani to Vendulu neodradilo. Poté, co se hudební skladatel zastřelil, Vendula hledala útěchu nad životním peklem opět na Maledivách. A teď si tam odvezla celou svoji rodinku a výlet k Indickému oceánu považuje konečně za tu pravou svatební cestu a hlavně rekonvalescenci po mnoha pokusech o umělé oplodnění.

Fotogalerie
3 fotografie

„Potřebuju si po těch lékařských zákrocích vážně odfrknout,“ netajila také a dodala: „Potvrzovat ale těhotenství budu, až to bude stoprocentní.“ Že by se jí poslední pokus konečně povedl? Její slova naznačují, že by po návratu z Malediv opravdu mohla zakřičet: „Jsem těhotná!“ Radostnou zprávu ale uslyší určitě jako první Michal David s manželkou Marcelou, kteří dělají Vendule u Indického oceánu společnost. „Jsou to skvělí lidé a zažili tady s námi také tsunami. A to jsou chvíle, které vytváří mezi lidmi těsná pouta,“ podotkla Vendula