Dovolená v Hurghadě, zájezd do Šarm aš-Šajchu

Vsaďte na jistotu. Vyražte do Hurghady. Toto letovisko je léty a miliony turistů prověřené. Rudé moře je zde čisté a na jeho dně se nachází nádherné korálové útesy. Lokalita je tedy ideální pro potápění. A pokud hledáte pouze relaxaci na pobřeží, Hurghada nabízí kilometry výborně udržovaných písčitých pláží. Dalším velmi známým letoviskem na pobřeží Rudého moře je Šarm aš-Šajch. Toto město na jihu Sinajského poloostrova je plné hotelů a jiných turistických zařízení. Voda je zde čistá a pláže rozlehlé.

Navštivte letovisko Taba, nebo Safaga

Zajímavou volbou jsou menší turistická letoviska. Můžete například navštívit město Safaga. Nachází se přibližně 60km jižně od Hurghady. Město není tolik navštěvováno, přesto má co nabídnout. Nachází se zde mnoho hotelů a nádherné písečné pláže. Hlavní aktivitou v oblasti je potápění, proto se zde nachází řada půjčoven vybavení a potápěčských škol. Alternativou může být letovisko Taba. Nachází se na Sinajském poloostrově, nedaleko hranice s Izraelem. Kromě hotelů, úřadů a obchodů se toho ve městě mnoho nenachází. Pláže jsou zde ale stejně krásné, jako v jiných městech a letovisko Taba nebývá přeplněné.

Alexandrie – kousek historie

Alexandrie je druhým největším městem Egypta (zdaleka největší je Káhira). Leží na pobřeží Středozemního moře. Nachází se zde řada krásných písčitých pláží. Pláže jsou většinou veřejně přístupné. O kvalitě zdejších pláží svědčí i fakt, že sami Egypťani často volí pro svoji dovolenou právě Alexandrii. A pokud vás přestane bavit lenošení na pláži, město nabízí spoustu jiných aktivit, mnoho muzeí a památek.

Více informací o Alexandrii naleznete zde!

Související odkazy:

Na cestách s Danou Batulkovou aneb Tipy na nejkrásnější dovolenou s dětmi

Kam k moři? Vedou Egypt, Chorvatsko, Itálie a Řecko

Sexy fotky královny krásy: Taťána Kuchařová dráždí na pláži

Nekropole v Gíze, muzeum i Sakkara – vítejte v Káhiře

V Egyptě otevřeli muzeum už vyhynulých kytovců