Dovolená v letovisku Taba

Chcete strávit svoji dovolenou u Rudého moře, ale nestojíte o velká, zalidněná letoviska, jako Hurghada? Taba může být ideálním místem pro vás. Toto město se nachází na severu Egypta, na hranici s Izraelem. Kromě mnoha hotelů, úřadů a obchodů se ve městě v podstatě nic nenachází. To ale není na škodu. Naopak. Díky velikosti je Taba ideální pro klidnou dovolenou u moře.

Recenze hotelů v letovisku Taba, zde!

Stručně z historie Taba

Stejně, jako mnoho jiných vesnic v oblasti, i Taba bývala dříve beduínská vesnice. V roce 1967 bylo město obsazeno Izraelem. V následujících letech došlo k rozvoji turismu v oblasti. Bylo vybudováno mnoho hotelů i jiných atrakcí. Izraelci také rozšířili místní letiště, které nyní slouží pro mezinárodní civilní lety. Taba byla jedním z posledních míst Sinajského poloostrova, která byla Izraelem navrácena Egyptu (1989). Egypťané v rozvoji letoviska pokračovali. Dnes je Taba jednou z nejlépe vybavených turistických oblastí Egypta.

Aktivity v letovisku Taba

I když se nejedná o největší turistický resort, Taba má rozhodně co nabídnout. Jednoznačně největším lákadlem je křišťálově čisté a celoročně teplé Rudé moře. Většina hotelů má pro své hosty soukromý úsek pláže, nečekejte tedy, že byste nenašli volné lehátko. Pod mořskou hladinou se nachází nádherné korálové útesy, oblast je tedy vhodná k potápění a šnorchlování. Ve městě se dále nachází kluby, trhy i casino. Město také nabízí mnoho výletů. Egyptské památky jsou od Taba značně vzdálené. Můžete ale navštívit historické monumenty sousedního Izraele, nebo Jordánska.

Luxusní dovolená - Taba Heights

Jihozápadně od města Taba se nachází luxusní resort Taba Heights. Nachází se zde hotely, apartmány, bungalovy a jiné formy ubytování. Kromě pláží a hotelů je ve městě řada obchodů, barů a trhů. Kuriozitou je potom písečné golfové hřiště.

Oficiální stránky Taba Heights, zde!

Související odkazy:

Lenošení u Rudého moře – Hurghada

Česká egyptoložka: Co říká o práci v poušti a možném nebezpečí?

Safaga – místo pro výlety, sport i relaxaci

Mladík vylezl na vrchol nejvyšší egyptské pyramidy a nafotil úžasné snímky

Skvělé místo pro relaxaci u moře - Šarm aš-Šajch