První kontakt s Hurghadou

„Dámy a pánové, za pár minut budeme přistávat na mezinárodním letišti v Hurghadě, je právě pět hodin ráno místního času, venkovní teplota je příjemných 35,5 stupně…“, takový první dojem zanechá Hurghada ve většině turistů. Počasí ale není to jediné, co na turisty po příletu do přímořského letoviska zapůsobí. Hurghada byla ještě v 60. letech rybářskou osadou. Dnes se jedná o jedno z největších a nejžádanějších turistických center v oblasti Rudého moře.

Hotely a servis v Hurghadě

Pokud o něco v Hurghadě není nouze, je to ubytování. Nachází se zde všechny typy hotelů. Ať už hledáte apartmán, bungalov, nebo normální hotelový pokoj, přijdete si na své. Ubytování v této lokalitě je velmi žádané. Ceny ubytování v normálním hotelu většinou začínají na cca 1000kč a pokračují až do nebes v závislosti na zvolené míře luxusu. V okolí hotelů většinou není nouze o obchody, trhy, bankomaty a jiné služby.

Aktivity a atrakce v Hurghadě

Hurghada je turistické letovisko, nečekejte tedy žádné monumentální památky. To, co toto město nabízí, jsou kilometry nádherných písčitých pláží a celoročně teplé moře. Mnohé hotely mají vyčleněny úseky pláže pro vlastní hosty, není ale problém najít veřejnou část pláže. Rudé moře je velmi slané, proto mnohé hotelové areály nabízí i koupání v bazénu. Lenošení ale není to jediné, co Hurghada nabízí. Mnozí návštěvníci tohoto přímořského střediska využijí služeb některé z místních potápěčských škol. Můžete se zde také naučit surfovat. Nebo můžete navštívit místní akvárium.

Další informace a mapu Hurghady naleznete ZDE!

Výlety za památkami – Hurghada

Hurghada při zájezdech často slouží jako výchozí bod pro poznávací výlety. Mezi nejžádanější patří cesta do hlavního města. Ve Velké Káhiře (území Káhira, Gíza, Helwán, al-Chejma) stojí za návštěvu například pyramidy a sfinga v Gíze, archeologickou oblast Sakkára nebo Egyptské muzeum v centru Káhiry. Z Hurghady můžete rovněž vyrazit do monumentálního města Luxor. Navštívit zde můžete například chrám Luxor, Karnak i Thébskou nekropoli (pohřebiště králů a královen).

Související odkazy:

Česká egyptoložka: Co říká o práci v poušti a možném nebezpečí?

Skvělé místo pro relaxaci u moře - Šarm aš-Šajch

Pláže a moře klidu – dovolená v letovisku Taba

Pohled pro bohy: Mladík vylezl na vrchol nejvyšší egyptské pyramidy a nafotil úžasné snímky

Alexandrie – poznejte moderní Egypt