Louky, lesy, stezky – cyklotrasy Olomoucký kraj

Jih Olomoucka nabízí skvělé, nenáročné cyklovýlety. A skvělým centrem vašich toulek může být město Olomouc. Můžete vyrazit například do Šternberka. Trasa začíná ve Chválkovicích na okraji Olomouci a vede přes obce Hlušovice a Bohuňovice. Skvěle se projedete i po stezce z Bouzova do Olomouci. Cyklotrasa je více, než 40 kilometrů dlouhá a vede přes obce Javoříčko, Ješov, Slavětín, Nové Dvory a Náměšť na Hané. Zajímavá je také okružní trasa z Olomouci, přes Horkou nad Moravou, Střeň, Štěpánov a Chomoutov zpět do Olomouci.

Do hor na kole – cyklovýlety v Olomouckém kraji 

Jeseníky nejsou pro sportovce atraktivní pouze v zimě. Nejatraktivnějším cílem pro vyznavače horské cykloturistiky je nejvyšší hora Moravy, Praděd. Ideálním výchozím i cílovým bodem je obec Vrbno pod Pradědem. Trasa vede přes Ludvíkov a Karlovu Studánku až k vysílači Praděd. Cestu tvoří převážně asfalt. Další z mnoha zajímavých cyklotras je stezka z obce Jeseník do Bělé pod Pradědem. Trasa vede přes Lipová- Lázně, poté zamíří na jih ke Keprnickému potoku. Můžete skončit v Bělé, nebo se můžete přes obce Adolfovice a Bukovice vrátit zpět do Jeseníku.

Rychlebské stezky – zábava pro zkušené cyklisty

Zajímavým místem jsou tzv. Rychlebské stezky. Celý projekt vznikl jako občanské sdružení v roce 2008. Jedná se o síť stezek určených pro horská kola. Centrum Rychlebských stezek se nenachází v Rychlebských horách, nýbrž v obci Černá Voda (východně od města Žulová). Stezky vyžadují adekvátní vybavení i schopnosti cyklisty. Nachází se z větší části v přilehlých lesích a jsou sjízdné i za deště.

Související odkazy:

Terminátor na červenou? Schwarzenegger při projížďce Prahou porušil několik předpisů

Putování letním Českem: Střední Morava bere dech!

Českého cyklistu chytili v Chorvatsku s mačetou: Měřila 47 centimetrů!

Cyklistika a cyklovýlety – Pardubický kraj

S kolem kolem světa: Český dobrodruh chce ujet 30 tisíc kilometrů za 300 dnů

Evropou na kole - evropská města