Ty nejlepší bikeparky v Libereckém kraji

Bikeparky jsou areály, které nabízí trasy v terénu s řadou překážek. Pokud po takovém zařízení toužíte, jedno se nachází v Liberci, přímo ve ski-areálu Ještěd. Nabízí hned tři sjezdové trati různých obtížností. V areálu samozřejmě nechybí lanovky a půjčovna vybavení. Kvalitní bikepark je také v Rokytnici nad Jizerou. Zdejší dvě dráhy vám rozpumpují adrenalin a díky lanovkám se při cestě na kopec příliš nenadřete. I zde nechybí půjčovny vybavení.

Kamenický Šenov - místo pro nenáročnou cykloturistiku

Máte rádi méně náročné cyklistické trasy? Potom vyražte do Kamenického Šenova.Tam začíná řada perfektních tras. Vydat se můžete například na jih po cyklostezce 3056, zvané též Varhany. Ta vás chráněnou krajinnou oblastí České středohoří a obcemi Nový Odlřichov a Volfartice. Stezka vás dovede až do města Česká Lípa. Pokud se chcete z výletu vrátit zpět do Kamenického Šenova, stačí pod Jílovým vrškem odbočit na stezku č. 211, která vás zavede zpět. Další perfektní stezka vede na sever od Kamenického Šenova. Vydáte se po trase 3056, která vás provede řadou vesnic. U obce Polevsko odbočíte na trasu 211. Po té dojedete buď zpět do Kamenického Šenova, nebo do Nového Boru.

Jizerská magistrála - v zimě běžky, v létě kola

Vyrazte na kole do Jizerských hor a pohlédněte do kraje z jejich vrcholků. Většina cest, které v zimě slouží hlavně běžkařům, je v létě perfektní pro cykloturistiku. Nejznámější z nich je síť cyklostezek Jizerská magistrála. Dostanete se na ní snadno z měst Liberec, Bedřichov, Jablonec nad Nisou nebo Janov nad Nisou. Přístupná je i z Josefova Dolu, Desné, či Kořenova. Nejedná se o přesně definovanou cyklistickou trasu, ale pro cykloturistickou oblast (asi 180km cyklostezek celkem). Stezky jsou zde většinou v perfektním stavu a velmi rovné, takže jsou vhodné nejen pro cyklisty, ale i pro rodiny s dětmi a in-line bruslaře. O jídlo zde nouze není, v oblasti se nachází restaurace, horské chaty a nejrůznější kiosky. Na každém rozcestí navíc najdete přehledné mapy.

Více informací o Jizerské magistrále naleznete zde!

Tipy na dovolenou v Libereckém kraji

Související odkazy

Tip na víkend pro rodinu: Aquapark, zábava i odpočinek v Liberci

Tisíce lyžařů zaútočily na česká horská střediska. A sněhu je dost 

Nejkrásnější hrady a zámky Česka: Ústecký a Liberecký kraj 

Na špičku Libereckého kraje - hora Ještěd 

Vydejte se do Lužických hor