V módní policii 2013 na jedničku zabodovalo množství stylingů, ale vybrat z nich TOP deset jednoduché nebylo. S ohledem na rozmanitost ne. Naopak kreací se známkou pět tolik nebylo, a přesto se v prvním kole výběru v hitparádě nevkusu ocitlo dvacet adeptek.

Zatímco se v topce nejúspěšnějších modelů vyskytly i parádnice, které k jednoznačným ikonám módy nepatří, mezi výkvětem celebrit, jež boj s módou těžce prohrály, figurují osoby, pro něž jsou laciné efekty, nedostatek soudnosti, deficit citu pro věc typické. Patří k jejich image.

P.S.

Nutno říci, že desítka toho nejlepšího a nejhoršího z módní policie je bilancí skvostů a tristních úletů, nikoli žebříčkem desítky nejlépe nebo nejhůře oblékaných žen. Každopádně nastavuje zrcadlo vkusu celebrit, jež na společenské scéně, v showbyzynsu zaujaly, mnohdy jsou idoly ulice.

Porotkyně poslední řady soutěže SuperStar, bezpochyby vzdělaná, u nás i v Polsku populární Ewa Farna poznámky týkajících se jejích kyprých tvarů a outfitů, které jsou s nimi v mnoha ohledech v rozporu, odpálkovala konstatováním, že není modelka, ale zpěvačka. Nicméně zjev, jeho obal k image popové divy patří. Což platí i pro jiné celebrity. Pro nás všechny.

Samozřejmě, že primárně nejde o kila, o věk. Ale o prezentaci osoby. O dobrý vkus. Šarm. Kultivovanost.