Radka Nečasová rozhodně nepatří k ženám, které touží po publicitě. Chtějí se veřejně objevovat, žensky participovat na popularitě manžílka. Naopak. Petr Nečas je ve vysoké politice, v poslanecké sněmovně od roku 1992 a jeho choť za celou tu dobu zůstala veřejnosti (i novinářům) prakticky neznámá.

Jak vypadá čtyřicátnice Radka, se v podstatě národ dozvěděl těsně před volbami. Paparazzi letmo zachytili jakousi brunetu, kterou volební lídr ODS líbá u auta. „Petr Nečas se polibkem loučí se svou ženou, která před ním odjíždí s rodinou z Rožnova, kde napůl bydlí, do Prahy.“ Druhý, detailnější snímek zachytil Radku s chotěm a jejich syny v den voleb.

Fotogalerie
1 fotografie

Na Rožnov dobré

Svůj hlas Nečasovi vhodili do urny v Rožnově. Celá rodina pojala outfity neformálně, tak trochu v denim programu. Džíny měli všichni – Petr Nečas je doplnil šedým vlněným sakem a skořicovými neformálními polobotkami. Jeho paní halenou s romantickými kvítky a bílými sandály na litém klínu. Dospělí synové Ondřej a Tomáš si vystačili s trikem a košilí. Dospívající dcery, které ještě nemají právo volit chyběly. Příkladný otec Nečas si na mediální divadlo nepotrpí, netahá k volební urně nedospělé potomky.

Volby by sice měly být důstojnou záležitostí, ale styl oblečení předepsaný nemají. Záleží na citu každého jedince. Podle mého soudu, Nečasovi měli cit pro věc. Bez ohledu na to, kolika chyb se dopustili ve stylingu. V tomto případě by to možná zavánělo zvráceností, i když módní kritici trpí profesionální deformací jako každý odborník.

Rodina působila uvolněně. Bylo očividné, že Radka Nečasová se v džínách a haleně cítí dobře. A také je dobré podotknout, že nejde jen o příležitost, ale také o prostředí, v němž se odehrává. Vyšlápnout si v Rožnově k volbám v obleku a glamour modýlku by vypadalo nepatřičně. A nejspíš vyvolalo negativní emoce.

Ale co dál?

Být ženou premiéra je ale jiná, etiketou sešněrovaná liga. Radka Nečasová, vypadá na svůj věk a čtyři děti báječně. Její tvář je výrazná. Má pevná ramena, plná prsa, štíhlý pas, mocnější boky se stehny. Husté vlasy, široký úsměv. Zkrátka je hezká, dobře stavěná a disponuje dráždivým půvabem klasické ženskosti.

S touhle výbavou se dá leccos podniknout. A hlavně tahle výbava nastávající roli manželky premiéra dosti nahrává. S takovým typem ženy se veřejnost ráda ztotožní. Zvlášť, když se na výsluní necpe. Mimochodem Petr Nečas se na žádost své Radky vzdal v roce devadesát sedm nabízené funkce ministra. Jenže teď se - jak už bylo zmíněno - s největší pravděpodobností stane premiérem a jeho manželka s ním bude muset na povinných oficiálních akcích držet krok.

Jak na to?

Radka Nečasová by měla uvažovat o kadeřníkovi. Účes z polodlouhých rozpuštěných vlasů by jí slušel. Prospěl širší tváři s výraznými lícními kostmi a sanicí. Pokud by si chtěla zachovat současnou délku hřívy, bylo by žádoucí místo dívčího ohonu zvolit malý francouzský drdůlek na temeni. Líčení by mělo zůstat nenápadné.

Postavě paní Radky by rozhodně spíš slušely šaty, sukňové kostýmy v princes střihu, aby vynikla ženská silueta; rozdíl mezi štíhlým pasem a boky. Ona je natolik výrazná, že elegantní, na jejím budoucím postu tolik oceňovaný minimalismus, by rozhodně byl na místě. Žádné výrazné barvy, ale neutrální tóny - champagne, černá, občas rudá, zastřené pastely.

Boty podle příležitosti. Na decentně vysokém podpatku. Strohé košile a jednoduché topy. Žádné příliš zdobné detaily. Zkrátka paní Nečasová má teoreticky všechny předpoklady stát se patřičně reprezentativní (nejen na poli módy) manželkou předsedy nové vlády, která bude o budoucnosti naší republiky rozhodovat.