Právě seriálový pohnutý osud bývalého předsedy vlády Tomáše Vichra, který ve Strakově akademii na břehu Vltavy potkal životní lásku, mu zřejmě přišel podezřele známý. Zvlášť když ho hraje Jiří Vyorálek (49), který vypadá, jako by mu z oka vypadl. A navíc, vichr duje při nečase...

Známý je i příběh bývalé servírky z Kanceláře Poslanecké sněmovny v podání Evy Podzimkové (33), která uměla okouzlit, uměla si jít tvrdě za svým, milovala luxus, vlivné muže a moc. V seriálu se jmenuje Anna Malá – na rozdíl od Jany Nečasové (59), dříve Nagyové, kterou má bývalý politický šéf doma. To ale expremiéra zřejmě neuklidnilo, proto se obrátil na právníka.

„Je pravdou, že se na nás v listopadu 2022 obrátil právní zástupce Petra Nečase,“ potvrdila deníku Aha! mluvčí televize Prima Zuzana Brzáková. „Ubezpečili jsme ho, že náš seriál do práv jeho klienta žádným způsobem nezasahuje,“ dodala na vysvětlenou Brzáková.

V neděli nasadila Prima osmidílný seriál do normálního vysílání. Hned první epizodu si nenechalo ujít přes 800 tisíc diváků.

Politika začíná u talíře

Natáčení předcházela stejnojmenná kniha Josefa Klímy (72), díky níž se vyrojily první spekulace o tom, co autora k napsání přimělo. „Je volně inspirována českým politickým prostředím po roce 2000,“ nechal se slyšet Klíma. Nijak nezapírá, kde se inspiroval. S Lenkou Hornovou (57) pak připravili scénář pro seriál z nezvyklého prostředí Poslanecké sněmovny.

Video
Video se připravuje ...

Krásná Eva Josefíková 9 měsíců po porodu ve svatebním: Hubená jako lunt! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
30 fotografií