Je slavná a úspěšná, vzhlížejí k ní tisíce lidí, má partnera a lásku. Herečka, zpěvačka a stand-up komička Iva Pazderková má v podstatě všechno, co by ke spokojenému životu mohla potřebovat. I přesto ji ale souží hluboké deprese, o kterých se na svých sociálních sítích nebojí mluvit.

„Já se bojím všeho. Bojím se často i usnout. Bojím se lidí, každého zvuku za dveřmi, když jsem doma sama. Bojím se, když slyším letadlo, že na mě spadne. Bojím se zvířat v lese. Bojím se, když vidím někoho nést sklenici do schodů, že spadne a přesekne si tepnu. Nebojím se tak jako zdravý člověk. Já se bojím v podstatě každou vteřinu svého života, věcí, které jiné lidi ani nenapadnou. Můj život a radost z něj spočívá v dennodenním boji s extrémní úzkostí a překonáváním strachu,“ otevřeně přiznala herečka s tím, že se ale strachu snaží stavět čelem.

Poslední dobou stále častěji nenalíčená »Blbá blondýna« strávila nějaký čas v přírodě, kde dumala nad smyslem života a obklopena krásou živého si trošku zafilozofovala. „Kéž bychom si uvědomovali, že jsme na téhle nádherné planetě jen v pronájmu. Že ji musíme chránit, opatrovat a respektovat. Že každý náš čin má své – často nevratné – následky. A pokud to nebudeme brát na vědomí, tak všechnu tu krásu a život zničíme. Přitom stačí mít pokoru, chápat, že tu tahle překrásná planeta není jen pro nás, že jenom máme to štěstí na ní žít,“ mudrovala Pazderková stylem, za který by se nemusel stydět ani Aristoteles.

V jednom ze svých posledních příspěvků na sociálních sítích se rozhodla, že nezůstane jen u slov a názorně demonstruje, jak zlepšit život na planetě. Velkým problémem na planetě je přebytek plastů, a proto nakupuje většinu svých potravin do svých vlastních nádob a dokazuje, že to není zase tak složité. 

„Do svých nádob jsem si nechala doplnit přípravek na mytí nádobí, český šampon, těstoviny, luštěniny, oříšky. Taky jsem si pořídila šťourátka do uší, včetně bioobalu, je to všechno biologicky rozložitelné a sýry mám v zálohovatelných nádobách. Umyjete a vrátíte,“ popisuje hvězda show Tvoje tvář má známý hlas, jak v jednom speciálním obchodě dokáže nakupovat s co nejnižší spotřebou plastu.

Někdy ovšem, přiznává, to bez plastu prostě nejde. „Třeba rajčata jsem našla pouze v plastovém obalu. Samozřejmě nejsem úplně dokonalá a občas koupím něco v plastu, protože jsem líná, ale snažím se to eliminovat a vůbec to není těžké,“ říká herečka a nezapomněla připomenout, že nejčastěji nakupuje české potraviny a samozřejmě všechno by mělo být bio, aby se „nezašpinila“ planeta.

VIDEO: Iva Pazderková v show Tvoje tvář má známý hlas jako zpěvačka P!nk

Video
Video se připravuje ...

Iva Pazderková jako Pink archiv TV Nova

 

Fotogalerie
65 fotografií