První známky manipulace přišly na samém začátku vztahu, kdy ji partner nečekaně přepadával v práci, kontroloval ji hovory a dával jí pocit nesoběstačnosti. Jeho chování se ale postupně měnilo v agresi. „Ke konci hodně pil, v noci mě budil, deptal mě a jednou mě málem uškrtil. Bála jsem se, že už mě nepustí,“ popsala Tereza jeho chování.

Dostatečným varováním pro Terezu nebyl ani fakt, že do ní po hádce partner naboural autem, když byla na začátku pátého měsíce těhotenství. Vinou nárazu dostala trombózu do celého těla a potratila. „Myslím, že v den zákroku šel na rande a nechal mě doma v hrozných bolestech,“ přiznala s tím, že ani to ji neodradilo založit s ním rodinu v naději, že se změní.

Video
Video se připravuje ...

Proměna Terezy: Přítel do ní v těhotenství naboural autem, škrtil ji a předstíral svou smrt! Tereza Kühnelová, Lukáš Červený, Martin Přibyl

O syna ani dceru se ale nikdy příliš nestaral, rodině nedával peníze, nepracoval a po všech stranách se zadlužoval. „Nejhorší ale bylo, když si vymyslel svou vlastní smrt, aby mě úplně vydeptal. Zhroutila jsem se, byla na silných antidepresivech a asi po pěti dnech jednou v noci zazvonil u dveří, že chce vidět děti. Nejdřív jsem mu dala facku a pak jsem omdlela,“ vzpomínala na svůj nejhorší zážitek.

Kvůli dětem ale partnerovi odpustila a dokonce kývla na jeho žádost o ruku. Než se ale stihli vzít, partner se zamiloval do její kamarádky, která jí měla jít za svědkyni. Tím Tereza udělala definitivní tečku za jejich vztahem. Dnes si žije po svém jen se svými dětmi a je spokojená.

Úsměv jí sluší

Tereza si nepřála žádné velké změny v účesu, proto ji kadeřnice Markéta ze salónu Fabio Salsa vlasy jen zkrátila o 10 cm a aplikovala hloubkový regenerační zábal. „Vlasy jsou po něm lesklejší a jemnější,“ vysvětlila.

S drobnými nedostatky na pleti si poradila vizážistka Hana. „Tereza má velmi aknózní a dehydratovanou pleť, proto bylo třeba ji pořádně vyčistit a použít silnější krytí,“ prozradila své triky.

Stylista Karel Dominic Stix připravil pro Terezu pár módních kousků z podzimní kolekce obchodního domu C&A. „Letošní podzimní trendy se budou opakovat. Znovu se můžeme zahalit do kabátů a svetrů v nadměrných velikostech v barvách hnědé, tmavě zelené, ale i šedivé,“ poradil na závěr.

Psycholožka Martina Viewegová radí:

"Často je to vzorec, který si ženy přinášejí z původní rodiny. Nikdo je nenaučil říct ne, bránit se, klást důraz na vlastní rodinu. Takže snadno spadne do závislosti na vztahu. Někdy to je o tom minimu hezkých chvil, na které se žena upíná a které jí agresor občas dává. Někdy to může být o strachu z něj nebo ze svojí samoty a zodpovědnosti za svůj život," řekla Blesku psycholožka Martina Viewegová s tím, že pomůže psychoterapie. "Často bývá poslední kapkou to, když sáhne na dítě. Člověk k tomu,ze je něco špatně, ale hlavně k tomu, že chce odejít, bohužel musí dojít sám..."