Oba muži obvinění z útoku na zpěváka Michala Hrůzu skončili ve vazbě mj. z důvodu možného útěku. Útočníci jsou studenty české národnosti z Ostravy.

"Ani jeden z obviněných se během vazebního řízení nepřiznal. Oba si podali stížnost," uvedl mluvčí soudu Lukáš Delong. Uvalení vazby soudkyně vysvětluje podle mluvčího obavou, že by se oba obvinění s ohledem na výši trestu - hrozí jim až 12 let vězení, mohli vyhýbat trestnímu stíhání, popřípadě ovlivňovat ještě nevyslechnuté svědky.

Trest pět až dvanáct let vězení hrozí obviněným za vydírání, kterým je způsobena těžká újma na zdraví. To souvisí zřejmě s tím, že mladíci podle obvinění Hrůzu napadli proto, aby nemohl přivolat policii. Podle státního zástupce Michaela Tognera se Hrůza zachoval jako dobrý občan. A doplatil na to...

Podle některých svědectví chtěl jen situaci uklidnit, ovšem schytal to. Kopali prý do něj, i když ležel na zemi, uvedla FTV Prima. Advokát Tomáš Duda, který obhajuje jednoho z mladíků, se však nechal slyšet: "Můj klient je zdrcen, takové následky nepředvídal."

Hrůza ve středu vystupoval na Festivalu v ulicích, který byl doprovodnou akcí mezinárodního festivalu Colours of Ostrava. Po koncertě s přáteli navštívili vyhlášenou Stodolní ulici, kde se pak zpěvák a skladatel dostal do konfliktu s dvěma mladíky. Po útoku zůstal v bezvědomí a později se v ostravské městské nemocnici podrobil operaci mozku.

Znáte identitu zadržených mladíků? Byli jste svědky z noční rvačky nebo máte fotografie z místa nehody? Ozvěte se na tip@blesk.cz nebo volejte na tel. 724 014 586.