Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tom Cruise je i v šesté Mission: Impossible nezastavitelný a skvělý!

Fotografie
Tom Cruise je i v Mission: Impossible - Fallout nezastavitelný a skvělý! Od 2. srpna 2018 i v českých kinech. • TRAILER a film o filmu.  (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík - 
1. srpna 2018
08:00

Kdo nad ním po loňské Mumii nebo už dva roky starém Jacku Reacherovi zlomil hůl, šeredně se spletl. Tom Cruise je jako Ethan Hunt nezničitelný, dokonalý a diváky baví snad ještě více, než na začátku cesty nazvané Mission: Impossible.

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Čím diváky ohromí od 2. srpna, kdy naplno vstoupí do českých kin? Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa.

5100266:full:true:true

„Filmem Mission: Impossible – Fallout vrcholí celá série“, říká Tom Cruise (56). „Vrací se většina postav, které se objevily v předchozích dílech, a dovypráví se všechny příběhové linky. Pro Ethana je to velmi osobní, ale na druhé straně také velmi epická cesta,“ dodává herec. Cruise ztělesňuje svou postavu způsobem, kterým to málokterý herec kdy zvládl, zmiňuje producent Jake Myers. „Nejen, že Tom do role přináší obrovské drama, ale zároveň má fyzickou schopnost dělat věci, které by jiný umělec nedokázal, a to díky tréninku, i díky jeho odvaze. Bez Toma by nebyl Ethan Hunt. Tak se o filmu nadšeně vyjadřují diváci po celém světě.“

Podívejte se na upoutávku a film o filmu:

Video  Tom Cruise je i v Mission: Impossible - Fallout nezastavitelný a skvělý! Od 2. srpna 2018 i v českých kinech. • TRAILER a film o filmu.  - CinemArt, INT
Video se připravuje ...

Snímek Mission: Impossible – Fallout by se dal zahrnout spoustou superlativ. Diváci totiž dostanou přesně to, co očekávají z nabité upoutávky filmu a ještě notnou dávku slibované akce navíc! Jako – vážně je tomuhle frajerovi už 56 let?! Ano, je. A přesto zvládá naprostou většinu krkolomných skoků, pádů a dalších bláznivin, na které by si s obavami troufl i o dvacet let mladší herec, s přehledem. Cruise se sice zranil při banální honičce po londýnských střechách, ovšem jako první herec absolvoval seskok z letícího boeingu, jemuž se říká HALO a vy máte možnost vidět ho ve videu na Blesk.cz. HALO, tedy High Altitude Low Opening je trik speciálních jednotek, při němž se po skoku z osmikilometrové výšky otevírá padák až 650 metrů nad zemí.

Maximální zážitek pak najdete všude tam, kde nabízejí maximální technologické vylepšováky! Velikostí vítězí obraz IMAX sálů, téměř v akci budete ve 4DX kinech Cinema City, dobře film zní díky prostorovému zvuku Dolby Atmos v multiplexech Premiere Cinemas či části kin CineStar. Co ale ještě uvidíte? Především strhující příběh, který naprosto navazuje na předchozí Mission: Impossible – Národ grázlů (2015), jenž je nejlepší si před návštěvou kina připomenout. Jako byste pak sledovali jeden totální trhák. Bude vás bavit práce s kamerou, střihem, hudba Lornea Balfeho (42) i všechno ostatní, hlavně díky perfektnímu vedení režiséra Christophera McQuarrieho (50). „Miluji práci s ním,“ říká Cruise. „Je neskutečně talentovaný. Chtěl změnit vizuální stránku filmu, aby to vypadalo, že to natočil někdo jiný, a povedlo se mu to. Ale zároveň to pořád má jeho odvážný a citlivý vypravěčský styl. Nemůžu se dočkat, až film diváci uvidí.“ A ti se opravdu mohou těšit, film nezklame.

Hodnocení: 90 %

Mission: Impossible – Fallout

Akční / Dobrodružný / Thriller

Česká premiéra: 2. 8. 2018, CinemArt

USA, 2018, 147 min

Režie a scénář: Christopher McQuarrie

Kamera: Rob Hardy

Hudba: Lorne Balfe

Hrají: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Henry Cavill, Vanessa Kirby, Alec Baldwin, Simon Pegg, Sian Brooke, Sean Harris, Ving Rhames, Michelle Monaghan, Angela Bassett a další

Zobrazit celou diskusi