Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Equalizer 2: Poněkud rozmělněný příběh drží na nohou Denzel Washington

Fotografie
Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. • Film o filmu a upoutávka.  (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík - 
18. srpna 2018
08:00

Akční podívaná s atmosférou, jaká se povedla u jedničky, drží podruhé jen díky hlavnímu představiteli. Scénář je slabší, ale i tak druhý Equalizer má co nabídnout. Zjistíte to i ve filmu o filmu v článku.

Nejlákavější je nejspíš možnost poznat hlavní postavu, Roberta McCalla (Denzel Washington, 63) ještě více, než v povedeném prvním filmu. „Myslím, že divákům je sympatická představa, že existuje někdo jako Robert McCall. Je svým způsobem takový temný strážný anděl, po kterém všichni toužíme, aby se objevil a vykonal spravedlnost na těch, kteří si to zaslouží,“ zamýšlí se režisér Antoine Fuqua (52), který při natáčení snímku Equalizer 2 již počtvrté spojil síly s Denzelem Washingtonem. „Ukrývá se všem na očích jako naprosto obyčejný člověk,“ vysvětluje dvojnásobný držitel Oscara Denzel Washington, pro kterého je film vůbec prvním pokračováním za celou kariéru. „Pracuji v téhle branži již čtyřicet let, ale ještě nikdy jsem se k žádné své roli nevrátil,“ říká.

5125519:full:true:true

Nový film daleko více připomíná původní seriál z roku 1985 s britským hercem Edwardem Woodwardem (†79) v hlavní roli. Kromě ústřední dějové linky, jíž odstartuje zabití McCallovy bývalé kolegyně a kamarádky Susan Plummer  (Melissa Leo, 57) ho čekají menší akce mezi bílými pracháči, kteří jsou přesvědčení, že mohou všechno, nebo také záchrana unesené dívky v Turecku. I když si McCallovy akční chvilky divák užije, celek pak působí rozmělněně. Zatímco první film běžel svižně od úvodních po závěrečné titulky, dvojce by také rozhodně prospělo prostříhání klidně o dobrou půlhodinu.

Podívejte se ve videu na film o filmu a upoutávku:

Video  Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. • Film o filmu a upoutávka.  - Falcon, INT
Video se připravuje ...

Equalizer 2 šel do boje o diváky s nevýhodou v podobě velkých očekávání. Pečlivě vyvážená jednička s dusivou atmosférou samoty před čtyřmi lety uspěla, dvojka už neměla také trumfy v rukávech. Přestože dramatický nádech se kdesi rozplynul, druhý Equalizer může být skvělým programem na jeden večer. Denzel Washington stále dokazuje, že umí. Pokud se tak divák zaměří na něj, z kina může odcházet spokojený.

Hodnocení: 70 %

Equalizer 2

Akční / Krimi / Thriller

Česká premiéra: 16. 8. 2018, Falcon

USA, 2018, 121 min

Režie: Antoine Fuqua

Scénář: Richard Wenk

Kamera: Oliver Wood

Hudba: Harry Gregson-Williams

Hrají: Denzel Washington, Pedro Pascal, Bill Pullman, Melissa Leo, Ashton Sanders, Orson Bean, Sakina Jaffrey, Jonathan Scarfe a další.

Zobrazit celou diskusi