Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hamáček vyslyšel Paroubka: Navrhne ČSSD jeho podporu ve volbách do Senátu

7. června 2018
18:41

Předseda ČSSD Jan Hamáček navrhne stranickému předsednictvu, aby schválilo kandidaturu bývalého premiéra Jiřího Paroubka jako nezávislého kandidáta do Senátu v Ostravě s podporou sociální demokracie. Hamáček, který ve čtvrtek s někdejším předsedou ČSSD Paroubkem o záležitosti jednal, to řekl ČTK a České televizi. Vedení strany se bude návrhem ostravské ČSSD zabývat v pátek za týden.

„Probírali jsme okolnosti jeho možné kandidatury. Každý kandidát musí být schválen předsednictvem strany. Budu navrhovat předsednictvu, abychom schválili jeho kandidaturu jako nezávislého s podporou sociální demokracie,“ uvedl Hamáček. Podotkl, že Paroubek má v Ostravě silnou podporu. Soudí, že má ostravským voličům co nabídnout.

Podle Paroubka bude Hamáček jeho senátní kandidaturu za ČSSD podporovat i při schvalování ve vedení strany. „Myslím, že ano, takhle mi to řekl,“ uvedl Paroubek po setkání s Hamáčkem na dotaz ČTK, zda ho Hamáček podpoří i při schvalování nominace předsednictvem ČSSD. Paroubek s Hamáčkem hovořil i o dalších možnostech spolupráce, konkrétnější ale být zatím nechtěl.

Video  Paroubek a 150 000 výživného pro Petru: Co o budoucí bývalé ženě řekl?  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

S Paroubkem jako kandidátem v podzimních volbách do horní komory přišla ostravská ČSSD. Paroubek by mohl kandidovat ve volebním obvodě 71 Ostrava-město. V květnu uvedl, že na podzim zváží případný vstup do ČSSD. Jako hlavní téma vnímá v Ostravě bytovou problematiku a nedostatek sociálních bytů. Zaměřit by se chtěl také na ochranu životního prostředí a dopravní infrastrukturu.¨

Z ČSSD Paroubek vystoupil v říjnu 2011 a založil stranu Národní socialisté - levice 21. století (LEV 21), která ve volbách neuspěla. Z politiky odešel v roce 2014, když skončil v čele LEV 21. Tehdy se rozhodl věnovat rodině, podnikání, akademické činnosti a veřejně prospěšným činnostem.

Nyní pětašedesátiletý Paroubek vstoupil do obnovené ČSSD v roce 1989. Hned zamířil do jejího vedení, stal se ústředním tajemníkem a v roce 1993 neúspěšně kandidoval na předsedu proti Miloši Zemanovi.

Do nejvyšší politiky naplno vstoupil v dubnu 2005, kdy se stal premiérem i předsedou strany. Sociální demokraty vedl v letech 2006 až 2010, kdy přes vítězství ve sněmovních volbách nedokázal znovu vládu sestavit. Minulý rok Paroubek usiloval o návrat do ČSSD, obvodní výkonný výbor v Praze 5 tehdy jeho žádost nepodpořil.

Jan Hamáček (ČSSD) v rozhovoru pro Blesk Jan Hamáček (ČSSD) v rozhovoru pro Blesk | Blesk / Jakub Poláček


mirkazam ( 8. června 2018 16:35 )

Paroubek je s typu ...dveřmi vykopnou,oknem vleze spátky. Dělá ze sebe nepostradatelného ,ale v podstatě se cpe tam,kde to sype.

hejhej ( 8. června 2018 09:27 )

Paroubek prý má kandidovat v Ostravě. On tam přece nebydlí. Snad ostravané mají rozum a nebudou vtíravý sexy mozek volit.Když už budou volit - senát je zbytečný, pak někoho z Ostravy.

mirkazam ( 8. června 2018 08:12 )

Drzost tohoto namyšleného náfuky a suferéna je neskutečná.A to prohlásil ještě,že chce kandidovat na prezidenta.J e vidět,že někomu naprosto chybí trocha soudnosti...

hejhej ( 7. června 2018 20:15 )

Paroubkovi nevyšel preniér, zaoži LEV - bez ůspěchu, doufám, že nebude zvolen do zbytečného odkladiště. Paroubek se nabízí jako prostitutka.

milan1959 ( 7. června 2018 19:22 )

Ten Hamaček je blbější než vypadá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa