Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Zemana se nechtěla ani dotknout.“ Obhájkyně aktivistky promluvila pro Blesk

Video se připravuje ...
Autor: fab - 
13. ledna 2018
15:25

Horkokrevná Angelina Diash (27) je teď v chládku. Za to, že nahá ve volební místnosti vyběhla k prezidentovi Miloši Zemanovi (73), strávila noc v cele předběžného zadržení. „Nechtěla útočit,“ tvrdí její obhájkyně Lucie Hrdá.

Angelině Diash, která je členkou protestní skupiny Femen, policie sdělila podezření pro trestný čin výtržnictví. Za to jí hrozí až dva roky vězení. Její čin je řešen ve zkráceném přípravném řízení. V cele předběžného zadržení může aktivistka ukrajinsko-angolského původu zůstat 48 hodin. Je pravděpodobné, že v této lhůtě samosoudce rozhodne o vině a trestu.

„Má klientka je v současné době v cele předběžného zadržení a čeká na soudní jednání. Přijela do ČR pouze za účelem páteční akce a ČR hodlá opustit, jakmile jí to orgány činné v trestním řízení umožní,“ řekla pro Blesk její obhájkyně Lucie Hrdá.

Průběžné výsledky 1. kola
Vstup do speciálu
Sečteno: %
Účast: %

Advokátka: Měl to být jen vzkaz občanům ČR

Co svým provokativním činem Angelina Diash sledovala? „Smyslem jejího jednání jakožto aktivistky za lidská práva bylo upozornit občany ČR na to, že dle jejího názoru opakovaným zvolením prezidenta Zemana by občané ČR mohli ohrozit suverenitu českého státu, neboť dle názoru mé klientky je náš současný prezident ve vleku Putinova Ruska. A pokud se situace nezmění, bude ČR následovat osud Ukrajiny,“ tlumočila stanovisko aktivistky Hrdá.

Její klientka prý hodlá svůj čin obšírně zdůvodnit v rámci soudního jednání. „Její protest byl míněn jako pokojný, nebyla ozbrojená, nechtěla se s nikým dostat do fyzického kontaktu. Proto měla zvednuté ruce, aby bylo vidět, že v nich nemá zbraň,“ zdůraznila Hrdá.

Co je s útočnicí?

Angelina Diash je členkou protestní skupiny Femen. Její útok na Zemana je řešen ve zkráceném přípravném řízení a bylo jí sděleno podezření pro trestný čin výtržnictví. Za to jí hrozí až dva roky vězení. Žena ukrajinsko-angolského původu je v cele předběžného zadržení, kde může být 48 hodin. Je pravděpodobné, že v této lhůtě samosoudce rozhodne o vině a trestu.

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
Shane26 ( 13. ledna 2023 12:49 )

Ale tohle osmahlé střevo, co má plný fejsbuk nahých fotek a myslí si, že je sexy s tou svojí plochodrážní hrudí, to má možná ukrajinské občanství, ale už i jméno naznačuje, že jinak s hezkými slovanským dívkami nemá nic společného!

Shane26 ( 13. ledna 2023 12:46 )

Přijela do ČR pouze za účelem páteční akce a ČR hodlá opustit, jakmile jí to orgány činné v trestním řízení umožní,“ řekla pro Blesk její obhájkyně Lucie Hrdá.
To připomíná ty profesionální antiglobalisty, co přijeli v r.2000 do Prahy, vyvolávat rvačky s policií a ničit majetek. A nově třeba ty, co ve jménu BLM řádili v USA i ve Francii, Británii aj. A stejně jako ultras fotbalových klubů se chtěli jen porvat, ničit, vyřádit se. Téhle měli sesekat (!) a pak ji vyhostit!

babona ( 14. ledna 2018 22:13 )

jasnovidec01

aristo ( 14. ledna 2018 17:41 )

Zemanovi ukazala prsa. Dve vyzebrane palcky.

zdeniii ( 13. ledna 2018 21:27 )

Zmlkni už konečně ty magore, pobavilo to maximálně ty, kdo o tom předem museli vědět, což je hnus. Mimochodem takoví jako ty akorát získávají hlasy pro Zemana, jestli jsi to ještě nepochopil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa