Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Náměstek ANO měl být v komunistických milicích. Hnutí ho stahuje z postu na Vysočině

Autor: ČTK, nkov - 
5. ledna 2018
19:04

Hnutí ANO na Vysočině vymění svého náměstka hejtmana pro ekonomiku Josefa Pavlíka, jenž byl údajně členem Lidových milicí. Na jeho místo na únorovém zasedání krajského zastupitelstva hnutí navrhne dosavadního krajského zastupitele z ANO Martina Kuklu. 

Vyplývá to z tiskové zprávy vydané po dnešním jednání klubu krajských zastupitelů za ANO, již bez dalšího komentáře poskytla jeho předsedkyně Lucie Vichrová. Zastupitelstvo zasedne 6. února.

V krajské koalici je na Vysočině hnutí ANO s ČSSD, ODS a Starosty pro Vysočinu. Odchod Pavlíka začali tento týden prosazovat občanští demokraté, kteří považují jeho členství v komunistických milicích za prokázané na základě soudního rozsudku, který ale není pravomocný. Pavlík se proti němu odvolal. ODS pohrozila, že by v případě setrvání Pavlíka ve funkci náměstka mohla z koalice odejít.

Jihlavský okresní soud v polovině listopadu zamítl Pavlíkovu žalobu na server Občasník.eu kvůli údajně nepravdivým tvrzením o jeho členství v Lidových milicích. To byla do roku 1989 v podstatě ozbrojená složka Komunistické strany Československa, kterou tvořili zpočátku především dělníci.

Krajská koalice má v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu 29 zástupců. Nejsilnější sociální demokraté mají 11 zastupitelů, hnutí ANO devět, ODS má pět mandátů a koalice Starostové pro Vysočinu čtyři.

Video  Josef Pavlík z ANO: Tajemno okolo koaličních partnerů  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Deneček ( 6. ledna 2018 04:58 )

Ještě dnes chodíš v košilích po milicich,které jste fasovali.

begina ( 5. ledna 2018 21:31 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa