Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nesrovnalost v případu Petr Kramný: Řez srdcem Moniky a Klárky odhalil podezřelou chybu?

Autor: aba - 
14. července 2017
11:23

Spolek Šalamoun, který se případem Petra Kramného detailně zabývá a poukazuje na údajné justiční chyby, přišel s dalším zjištěním. Tentokrát se týká tkání Kláry a Moniky Kramných. Soudní znalci prý při pitvě pochybili!

Vzorky nekroptického materiálu, tedy tkáně získané po smrti, byly Ústavem soudního lékařství v Ostravě vydány znalcům k přezkoumání. To, že je materiály skutečně možné vydat, odsouhlasil i soud, a tak se poprvé dostaly do ruky znalců mimo soudní přelíčení. A ty čekal šok.

Ukázalo se totiž, že ačkoli je v rozsudku nalézacího soudu uvedeno, že „při repitvě bylo zajištěno dostatečné množství vzorků biologického materiálu za účelem laboratorního vyšetření“, že byl odebrán pouze jeden řez srdce Moniky Kramné a dva řezy srdcem Kláry Kramné.

Tyto vzorky sloužily při soudním procesu jako hlavní důkazy o usmrcení elektrickým proudem. Spolek po konzultaci s odbornou veřejností prohlašuje, že jeden řez srdce není dostatečný k tomu, aby z něj bylo možné určit příčinu smrti.

Šalamoun se také pozastavuje nad přístupem celého Ústavu soudního lékařství v čele s MUDr. Igorem Dvořáčkem. Tvrdí totiž, že zatímco znalci obžaloby měli možnost zkoumat nekroptický materiál na svých pracovištích, pořizovat další řezy a využívat svého týmu, znalci obhajoby tuto možnost nedostali. Museli se osobně dostavit do Ústavu soudního lékařství a pořídit další vzorky jim nebylo umožněno.

Petr Kramný byl za zabití své manželky Moniky a dcery Kláry elektrickým proudem na jejich dovolené v Egyptě odsouzen k výjimečnému trestu odnětí svobody v trvání 28 let.

Video  Kramný před soudem  - Blesk - Karel Janeček
Video se připravuje ...

Vše o případu Petr Kramný čtěte ZDE >>>

babona ( 12. února 2018 12:34 )

Případ nebyl vyřešen, skutek, za který byl PK odsouzen nebyl nikdy prokázán. Jde o justiční omyl, soudce vycházel z "důkazů" JPP. Na takové případy pamatuje náš zákon vynesením osvobozujícího rozsudku. Egypt je muslimská země, paní Monika byla blondýna, ráda se odhalovala, nabízela jistým způsobem své tělo i na internetu (snad myslela jen focení-kdo ví??) PK se v hotelu hádal s personálem, nikdo dodnes přesně neví, CO se tam stalo a jak. Jisté je jedno: Byl odsouzen tzv. Per huba a to v demokratickém státě, kde bychom měli mít nezávislý a spravedlivý soud. Bohužel tomu tak není a Petr Kramný je oběť. Tak tento případ má oběti 4: Moniku, Klárinku a Petra + jeho maminku.

holahej ( 28. července 2017 13:01 )

Nejsem ani pan Peričevič ani paní Sklenářová, mám s nimi stejné názory od samého počátku kauzy. Takových lidí je mnoho, já neznám ve svém širokém okolí jediného vzdělaného člověka, který by neměl pochybnosti o vině Kramného. Dnes když experti v daleko vyšším levlu než Ostraváci provedli přezkoumání protizákonně zadržovaných vzorků a podali svědectví, že proud je podfuk, stále více lidí věří ve zmanipulovqaný proces. Mimochodem Ostraváci si poníženě žádali od experta autogram do knihy, jejíž je autorem.

..krakonos500 ( 27. července 2017 23:52 )

Šestinásobná vražedkyně Marešová dostala za 1 rok(necelý) vazby milion Kč odškodné. PK za 3 roky už má vyděláno 3 mega

zamyslete ( 26. července 2017 19:12 )

Lžeš, jak je u tebe zvykem. Jedná o znalce kteří v hiearchii znalců vystupujících v trestní věci jsou absolutně nejvýše a jedná se o renomované odborníky Evropského formátu. Když jeden z nich přijel do ÚSL Ostrava přezkoumávat nekroptický materiál, pracovníci tohoto ústavu v čele s jeho přednostou v předklonu si nechali podepsat knihy, kterých je spoluautor.

Jolanda ( 26. července 2017 18:47 )

Zločin bulváru spočívá v tom, že ovlivňuje tu kauzu, o které píše, a Etienne šel přes čáru. Jeho kámoška Kudláčková taky a pak zběsile pobíhá po lese v depresi, když se karta začne obracet a vyjde najevo, že proud byl jednoznačně zfalšován.

Zobrazit celou diskusi