Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kramný zůstává ve vězení! Proč mu soud zamítl dovolání?

Autor: dce - 
18. dubna 2017
20:19

Petr Kramný neuspěl s dovoláním ani u Nejvyššího soudu (NS). Ten před několika dny stížnost zamítl. A to z prostého důvodu – Kramný si v dovolání totiž stěžoval na věci, které Nejvyšší soud nezajímají.

S informací o důvodu zamítnutí dovolání přišel server TN.cz. Kramný podle všeho komponoval dovolání k Nejvyššímu soudu stejně jako prosté odvolání k soudu vrchnímu. Důvody, které uvádí, totiž NS nepovažuje za dost závažné k tomu, aby je řešil.

Kramný v dovolání opakuje stížnost na zmanipulovaný proces. Opakuje, že je nevinný. Pochopitelně se mu nelíbilo, že soudní znalci obhajoby neměli přístup ke vzorkům z těl zavražděných.

Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

„Je zřejmé, že dovolání jako mimořádný opravný prostředek je určeno k nápravě závažných právních vad pravomocných rozhodnutí, a nikoli k tomu, aby skutková zjištění soudu prvního a druhého stupně byla přezkoumávána ještě třetí instancí. Žádný ze zákonných dovolacích důvodů se nevztahuje ke skutkovým zjištěním, k hodnocení důkazů, k postupu soudu při provádění důkazů, k rozsahu dokazování apod.,“ píše Nejvyšší soud.

NS rovněž zamítl osočení, že by senát krajského soudu v čele se soudkyní Renatou Gilovou byl zaujatý. „Obviněný sice v dovolání uvádí, že si je vědom skutečnosti, že dovolací soud není další skutkovou přezkumnou instancí, obsahově však dovolání koncipuje v podstatě jako další odvolání a brojí proti skutkovým zjištěním soudů, která v nejrůznějších směrech zpochybňuje, a rovněž proti zaměření a rozsahu dokazování,“ stojí v odůvodnění.

NS zároveň uvádí, že ačkoliv byly důkazy veskrze nepřímé, nebyly nijak „ohýbány“ v neprospěch obžalovaného. Soud rovněž zmínil Kramného podivné chování v době po smrti Moniky a Klárky.

„Z důvodů, které byly vyloženy v předchozích částech tohoto rozhodnutí, Nejvyšší soud dovolání obviněného Petra Kramného podle § 265i odst. 1 písm. e) trestního řádu odmítl jako zjevně neopodstatněné,“ uzavírá předseda senátu NS Petr Hrachovec.

Kramného obhájkyně Jana Rejžková už podle všeho připravuje ústavní stížnost. „Jsem připravena tuto kauzu hnát klidně až za hranice. V tomto případě mi jde o princip,“ tvrdí advokátka.

sorgedoktor ( 30. července 2021 13:43 )

Uplne nechapu proc jste ho litovala.Cele toto pojednani je pro laikY myslim ponekud nesrozumitelne, jsou pouzity ruzne pravni terminy, jejichz obsah neni zcela jasny.

Anjelik33123 ( 16. července 2017 02:25 )

Prvýkrát, keď sa to stalo, som ho lutovala. Ale teraz s odstupom času, je to pre mňa bestialny vrah, ktorý si nezaslúži nič iné, len roztrhat riTunes poriadne hrubým klackom

rudaverliba ( 21. dubna 2017 15:55 )

Tak to mu Rejže musí zajistit pravidelný přísun indulony, aby mu kámoši nerozedřeli řitní otvor.

kdoasi ( 19. dubna 2017 16:22 )

Tady je nějakej podivenj klídek. Že by fanklub PK spáchal hromadnou sebevraždu?

dingous ( 19. dubna 2017 14:05 )

Eiva není ?? asi dostala šok...toxický šok nojo, kdo s čím zachází, tím taky schází chudák Eiva

Zobrazit celou diskusi