Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Znalec, který mohl zvrátit výsledek v případu Petr Kramný: Zastrašují mě!

Autor: dce - 
22. března 2017
10:01

Znalci z případu Petra Kramného Radek Matlach a Igor Farkaš byli obviněni z křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku. Matlach se proti věci okamžitě ohradil a tvrdí, že mu policie upřela práva, když ho nepodrobila výslechu. Celé vyšetřování zpochybnil.

Dvojice znalců vypovídala v případu Petra Kramného v prospěch obhajoby. Nyní patrně stanou před soudem sami jako obžalovaní. Policie Radka Matlacha a Igora Farkaše obvinila z křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku, za což jim hrozí až tři roky ve vězení.

„Nikdo se mne na nic neptal. Jinými slovy, neproběhlo řádné vyšetřování! Mám právo stejně jako každý jiný občan vyjádřit se k obvinění před zahájením trestního stíhání. Toto právo mi bylo bezprecedentně upřeno!“ sdělil serveru Deník.cz Matlach.

„Tento postup tedy jednoznačně vede k tomu, že bez řádného vyšetřování jsou obviněni občané bez možnosti vyjádřit se k podezření. Jestli toto není jednoznačný důkaz policejního státu, tak už nic,“ tvrdí znalec.

Za svými závěry z posudku si Matlach stojí. „Nemám, co bych na závěrech měnil,“ prohlásil Matlach. Uvedl, že své stíhání bere jako snahu zastrašit další znalce, kteří by do případu Kramný chtěli vnést jasno.

Matlach měl mimo jiné problémy i kvůli posudku v případu zdravotní sestry z rumburské nemocnice, která byla obžalována z vraždy šesti pacientů za pomocí draslíku. Tentokrát svědčil pro obžalobu. Jeho posudek ale další znalci vyvrátili a Marešová byla osvobozena. Závěry o podání draslíku označili znalci za diletantskou interpretaci a způsob provedení pitvy nazvali nezájmem nebo lajdáctvím. Letos v únoru kvůli posudku v této kauze soud Matlacha vyškrtnul ze seznamu znalců.

Radek Matlach v případu Kramný napadl i posudky revizních znalců.

Video  Případ Kramný: Legerský vyloučil manipulaci se vzorky tkání Moniky a Klárky.  - Karel Janeček
Video se připravuje ...

wocogo ( 30. března 2017 18:42 )

Slavomanka Slámová, nesolidní osoba a tady je vidět jak se do kauzy Kramný vnutila kvůli slávě, nikoliv kvůli spravedlnosti. „Právní cestou se s tím nedá nic dělat, je tu ale ještě druhá věc, a to, že v advokacii je jistá ideová a duchovní elita, což jsou slušní a uměření lidé, kteří mají rádi spravedlnost a takového člověka jako je Klára mohou ze svých řad exkomunikovat a přistupovat k němu s despektem.“

..krakonos500 ( 30. března 2017 15:32 )

Rupne ti žilka, blbko

1_2_3 ( 30. března 2017 14:33 )

A ty piš pod svým, prevíte zasranej. Jusa je dost pošahaná, ale na tebe nemá, ty jseš zralej pro klec. Nemáš co dělat, starej, zatrpklej dědku, tak tady vysíráš celý dny. Se dej k Šalamounům, když nemáš co dělat.

1_2_3 ( 30. března 2017 14:29 )

opr.:až do nového...aby vám nerupla žilka...neuvidíte

1_2_3 ( 30. března 2017 14:25 )

Přinesla jsem vám zprávu o Slámové, ta se bude muset činit, aby nevylítla ona: http://www.expres.cz/richard-krajco-krystof-07l-/celebrity.aspx?c=A170329_120005_dx-celebrity_ terka Ta měla být herečkou. A co to vidím? Vy jste tady opravdu blbý, když nepoznáte mě a voliče od sebe. Já tu nebyla už ani nepamatuji. Nemám potřebu tady blbnout jako vy celé dny. krakonos je volic, stejně jako zarazeny prd, honzik 88, jjusa, tgbg nebo jak to má a další a další. Je to větší blázen než je jusa. Juso tobě ale asi nedám spát, když mě vidíš všude a mescalin je hodně velký vůl, když nerozezná kdo je kdo. Vynechte mě z toho převlékání, já chodím pod svými čísly a nadám vám, když je potřeba, pod nimi, nepotřebuju si dělat dalších 25 nicků. To spíš odpovídá mescalinovi a debilovi voličovi. Tolik k voliči a ke mě, jinak jste mi u perdele a kdyby nebylo toho článku o Slámové, nepřišla bych, odcházím a aý dpo nového článku mě neuvidíter. Budete se tedy hádat s tím debilem s 25 nicky. A Juso já mám sem tam překlep, ale chyby nedělám. Procvič si ty gramatiku, máš poměrně velké mezery. Pá blázinci a nevztekejte se a neřvěte po mě, už tu nebudu.

Zobrazit celou diskusi