Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Festival teroristé nezhatili: Hrozba útoku se v Německu nepotvrdila

Autor: ČTK, ula - 
3. června 2017
11:27

V areálu automobilového závodního okruhu Nürburgring na západě Německa může pokračovat rockový festival Rock am Ring. Festival byl přerušen v pátek kvůli neupřesněné teroristické hrozbě, ta se nepotvrdila, uvedla dnes policie na twitteru.

Ministr vnitra spolkové země Porýní-Falc Roger Lewentz v pátek řekl, že přerušit akci v západoněmeckém Nürburgu bylo nutné.  Kvůli bezpečnostním rizikům policie nařídila, aby tisíce návštěvníků vyklidily festivalovou plochu.


Policie od pátku situaci intenzivně monitoruje. V oblasti je asi 60 000 návštěvníků, z nichž většina nocuje v přilehlých kempech.

Přerušení bylo nutné

Rozhodnutí přerušit oblíbený festival nepadlo snadno, ale bylo nutné a shodli se na něm všichni policejní experti, dodal Lewentz. Podle něj je bezpečnost na prvním místě a na akci dnes bylo kolem 60 000 lidí.

Na koncertě v Manchesteru zabíjel útočník hřebíkovou bombou:

Video  Smrt v Manchesteru: Útočník zabíjel hřebíkovou bombou.  - Reuters/Klára Brunclíková/ Hudební Banka
Video se připravuje ...

 

Desterz ( 3. června 2017 14:50 )

 "Festival teroristé nezhatili". Skvělý nadpis. To si jako máme snad pochvalovat?! To už jako lidi zapomněli, že je NORMÁLNÍ mít festival, kterej nezhatěji nějaký zas!raný teroristi?! A kdo za to může? Kdo je sem tahá?!

fotrpjotr ( 3. června 2017 10:46 )

Nebojte se,semkněte se dohromady a čekejte co se bude dít,nemusíte mít strach,politici by opět útok odsoudili,vyslovili soustrast rodinám zabitých a slíbili,že zesílí bezpečnost obyvatel,ale zatím zajišťují přes cestovní neziskovky bezpečnost migrantů,přijíždějících z Afriky.

lalia ( 3. června 2017 10:40 )

Makrela Němcům nepřipravila klidný život.Už to nebude jak bývalo.Bohužel.

mart33 ( 3. června 2017 10:03 )

Dá-li Alláh tak pokračovat bude.

Zobrazit celou diskusi