Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Razie v Německu a Británii: Policie jde po dvou teroristech

Německá policie podnikla zátah proti podezřelým z podpory terorismu. (Ilustrační foto)
Německá policie podnikla zátah proti podezřelým z podpory terorismu. (Ilustrační foto)  (Autor: ČTK, EPA, REUTERS)
Autor: nka, ČTK - 
8. února 2017
13:52

Rozsáhlé razie ve středu ráno podnikla policie v Německu a Británii s cílem najít důkazy proti dvěma osobám podezřelým ze spolupráce se syrskou teroristickou organizací Džabhat an-Nusra. Oznámila to agentura Reuters.

Policisté v obou zemích koordinovaně vtrhli brzy ráno do řady bytů v západoněmecké spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko a ve Spojeném království. Razie podle mluvčího německé policie stále pokračují, zatím nebyl nikdo zatčen.

Mluvčí potvrdil, že státní zástupce v Mnichově minulý měsíc vydal příkaz k zatčení dvou osob. Popřel ale informace o podezření z přípravy teroristického útoku.

Hledaní měli vybírat finanční příspěvky a shromažďovat zdravotnický materiál, který poté jako humanitární pomoc posílali do Sýrie na podporu organizace Džabhat an-Nusra, která se účastní tamní občanské války. Dříve byla napojena na organizaci al-Káida, nyní je jejím cílem vytvořit na území Sýrie islámský stát.

Ministr vnitra Severního Porýní-Vestfálska Ralf Jäger obviněné označil za alžírské bratry ve věku 32 a 39 let s tím, že mladší z mužů je znám jako salafistický radikál„Nyní jde o to najít a zajistit důkazy o tom, kam peníze mířily,“ dodal Jäger.

„Domníváme se, že dva podezřelí podporují organizace Džabhat an-Nusra již několik let,“ upřesnili vyšetřovatelé.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi