Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Slováci hledali teroristu z Paříže. Místo Abdeslama našli jen místní Romy

Zátah na nejhledanějšího teroristu světa na Slovensku. Namísto zabijáků našli navrátilce z Anglie.
Zátah na nejhledanějšího teroristu světa na Slovensku. Namísto zabijáků našli navrátilce z Anglie.  (Autor: Topky.sz/Blesk - Jarmila Hluchá)
Autor: kle - 
3. prosince 2015
18:05

Slovenští policisté vtrhli do domu v obci Senné na východě Slovenska. Podle informací od maďarských kolegů se tu mohl skrývat terorista Salah Abdeslam, který po útocích ve Francii stále uniká policii. Po několikahodinové prohlídce Slováci ale konstatovali, že v domě žijí Romové, kteří se vrátili z Velké Británie domů, informoval server Topky.sk.

Obec Senné v okrese Michalovce na východě Slovenska zažila policejní manévry. Policejní auta obklíčila rodinný dům v malé obci, neboť policisté dostali tip, že se v něm může skrývat nejhledanější muž planety, terorista Salah Abdeslam, který podle všeho vraždil v Paříži.

Podle informací TV JOJ dostali slovenští policisté tip od svých maďarských kolegů. Těm se nepozdávalo auto značky Nissan, a dokonce mysleli, že jsou na stopě hledaného teroristy číslo jedna.

Slovenská policie sledovala podezřelý vůz až do cílové obce. Následně na místo dorazily další policejní posily včetně služebních psů.

Po několikahodinové prohlídce vozu a domu se informace o teroristech nepotvrdila. „Měli nějakou fotku a mysleli si, že jsem ten terorista,“ řekl podezřelý muž. „Sledovali nás z Maďarska,“ doplnil k policejnímu zásahu.

Muži, kteří způsobili pohotovost slovenské policie, se vrátili na Slovensko z Velké Británie.