Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Terorista z Berlína prodával a bral drogy. Často jezdil do Belgie i Itálie

Autor: Alexandr Božilov - 
16. ledna 2017
16:21

Terorista Anis Amri, který v prosinci najel kamionem do davu lidí na vánočních trzích v Berlíně, pravidelně užíval drogy. Píší o tom německá média s odkazem na vyšetřovatele. Úřady nyní zjišťují, jestli byl Tunisan pod vlivem drog i v době útoku.

Anis Amri byl drogový dealer, který pravidelně užíval kokain a extázi. To vyplývá z předběžné zprávy vyšetřovatelů, jejíž závěry má k dispozici deník Die Welt. Dokument, který shrnuje poznatky kriminalistů, bude jedním z bodů pondělního jednání speciální komise německého parlamentu.

Terorista Anis Amri Terorista Anis Amri | Youtube/ابو جوشن
Die Welt dále píše, že Amri v souvislosti s drogami čelil několika obviněním už v domovském Tunisku. Ve své nelegální aktivitě následně pokračoval také v Německu. Vyšetřovatele nyní zajímá, jestli byl terorista, který 19. prosince připravil o život 12 lidí, před útokem nebo během něj pod vlivem drog.

Zpráva podle německého deníku také zmiňuje skutečnost, že Amri z dosud nezjištěných důvodů vykonával různé cesty po Německu a Evropě. Několik měsíců před útokem v Berlíně pravidelně pendloval mezi spolkovou zemí Severní Porýní-Vestfálsko, kde bydlel, a Belgií. Několikrát také navštívil italský region Lombardie, kde žije nejpočetnější muslimská populace v Itálii.

Německé bezpečnostní složky stále čelí kritice za to, že Tunisana, který používal 14 různých jmen, věnoval se ilegální činnosti, stýkal se s islamisty a byl identifikován jako potencionální bezpečnostní hrozba, pustily ze svého dosahu. Zlepšení reputace nepomáhá ani fakt, že se vyšetřovatelům nedaří odkrýt Amriho klíčové islamistické kontakty. Jak totiž píše Die Welt, v jeho mobilu se našla pouze dvě telefonní čísla.

malinak ( 16. ledna 2017 18:26 )

 Jo, presne! Vadi jim to u druhych. ...ale protoze oni jsou muslimove. ..nadlidi, tak muzou fetovat, chlastat a jebat kurwy do chyndaku. ....A vo tom to je

marlen52 ( 16. ledna 2017 17:01 )

a to jako muslim může fetovat,všechno jim vadí a tohle ne.

Zobrazit celou diskusi