Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Razie proti islamistům v Německu. Policie zmařila plány na teroristický útok

Autor: ČTK, ula - 
1. února 2017
08:40

Německá policie dnes nad ránem provedla rozsáhlou razii ve spolkové zemi Hesensko. Prohledala 54 objektů a zadržela Tunisana podezřelého z verbování islamistů, oznámila prokuratura ve Frankfurtu nad Mohanem. Zásah byl namířený proti 16 osobám podezřelým z přípravy teroristického útoku.

Zhruba 1100 policistů prohledávalo byty, obchody a mešity na západě Německa ve snaze nalézt hledané osoby ve věku mezi 16 a 46 lety, uvedla prokuratura. Razie proběhla ve Frankfurtu, Offenbachu, Wiesbadenu, Darmstadtu, Limburgu a několika dalších menších hesenských městech.
Obvinit se státní zastupitelství nyní chystá tři osoby a to z členství v zahraniční teroristické organizaci a z přípravy násilného protistátního trestného činu.

Hlavní podezřelý, kterým je šestatřicetiletý Tunisan, byl zatčen ve Frankfurtu, aniž by kladl odpor. Podle policistů od srpna 2015 vyhledával v Německu stoupence organizace Islámský stát (IS) a vybudoval s jejich pomocí síť, jejímž cílem bylo spáchat v Německu atentát.
Plány na teroristický útok byly údajně v raném stádiu, konkrétní cíl podezřelé osoby zatím nevybraly.

„Opatřeními vysíláme jasné poselství radikálním islamistům v Hesensku: (Islamistickou) scénu pečlivě sledujeme,“ uvedl hesenský ministr vnitra Peter Beuth. Nebudeme ve své zemi trpět „zaslepené fanatiky“, kteří pod rouškou náboženské svobody šíří nenávist, dodal politik vládní Křesťanskodemokratické unie (CDU).

Zadržení v Berlíně

Už v úterý večer zadržela tři osoby ve věku 21, 31 a 45 let podezřelé z terorismu policie také v Berlíně. Chtěli se podle ní připojit k radikálním islamistům, kteří bojují v Sýrii a Iráku. Všichni tři muži navštěvovali stejnou mešitu v berlínské čtvrti Moabit, kam chodil i pachatel prosincového teroristického útoku v Berlíně, Tunisan Anis Amri. Berlínská radnice se chystá spolek provozující mešitu v Moabitu zakázat.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fouk.si ( 1. února 2017 10:34 )

 A na to když je stejně zase pustí a nic se jim nestane.

marmat ( 1. února 2017 10:29 )

Rozlišit opravdové chudáky od hnědých, vymejšlejících metrosexuálů nebylo těžké, ani přes obrazovku v Praze...Záchytné tábory se měly s pomocí EU budovat na jihu Evropy OBRATEM Utekly 3 roky a EU je vymejšlí !!!!!!

marmat ( 1. února 2017 10:24 )

dobře navrženo

marmat ( 1. února 2017 10:22 )

Parchanti dostanou nový domov, zahnízděj a vymejšlej na hostitele POMSTU??? ZNÁTE VĚTŠÍ SVOLOČ ??? Dobrý skutek má být podle nich po zásluze potrestán!!!! A jaké empatie po nás kdo chce ??? Ty nám po tomhle prostě NEFUNGUJOU

alfasamec ( 1. února 2017 10:11 )

Ti Němci, nejenom že si pěkně na-sra-li tzv. "migrační politikou" do vlastního hnízda, ale ohrožují bezpečnost okolních států, potažmo celé Evropy.

Zobrazit celou diskusi