Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Uprchlík popsal hrůzný život v KLDR: Masové popravy, vraždy dětí a hlad!

Autor: lm - 
10. května 2017
14:53

Popravě unikl jen o vlásek! Severokorejec Kim Chung-Seong (41) uprchl z cely jen den před tím, než měl být na příkaz režimu zastřelen. Nyní se rozpovídal o hrůzných poměrech, které v bídou zmítané zemi diktátora Kim Čong-una panují. A není to nic pro slabé povahy!

Kim Chung-Seong kdysi býval výstavním chlapcem severokorejského režimu. V 20 letech byl totiž zpěvákem oficiální hudební skupiny diktátora Kim Čong-ila, otce Kim Čong-una, a dívky mu padaly k nohám. "Každou hodinu každého dne jsme měli přikázáno zpívat nadšené písně o Kim Čong-ilovi, které byly vysílány po celé zemi skrz reproduktory. Probudili mě klidně i v noci, abych zpíval. Nezáleželo na tom, jestli jsou dvě, tři, čtyři, nebo pět ráno," popsal britskému deníku Daily Mirror.

Jenže ani pro něj nebyl život žádný med a mladík se kvůli nedostatku peněz uchýlil k ilegální činnosti. Sbíral kousky železa včetně měděných kabelů a pak ho prodával na černém trhu, aby získal peníze pro svou rodinu. "Miliony lidí nemají jídlo a tisíce jich hladem i umírají," vysvětlil, proč tak riskoval.

V roce 2001 ho ale chytli, brutálně zbili, uvrhli do žaláře a oznámili mu, že bude další den zastřelen. Jeho štěstím bylo, že dozorce zapomněl pořádně zamknout celu a mladíkovi se podařilo utéct. Kim Chung-Seong urazil více než 160 kilometrů, než se mu podařilo dostat na hranice s Čínou.

O dva roky později se mu ale začalo stýskat po rodině, a tak podnikl strastiplnou cestu zpět. V Severní Koreji strávil 15 dní a pak se chtěl vrátit do Číny. Jenže ho zadrželi čínští pohraničníci, kteří mu začali vyhrožovat, že ho vrátí do KLDR, kde mu hrozila okamžitá poprava. Čínská tajná služba mu nabídla jedinou cestu ven: měl se stát špehem v KLDR. Chung-Seong na oko souhlasil, ale pod rouškou noci se opět vydal na útěk. Tentokrát až do dalekého Vietnamu. Cestoval pěšky a trvalo mu to několik měsíců. "Schovával jsem se v náklaďácích, prosil jsem o svezení, ušel jsem stovky kilometrů, vše aby mě znovu nechytili. Říkal jsem si, že raději zemřu, než abych se vrátil," uvedl.

"Kimův režim nikdy nezapomíná. Velení se dědí po generacích a stejně tak i zlo. Vlastníma očima jsem viděl nejhorší zvěrstva, která mě budou strašit až do smrti. Konají se tam masové popravy, kterým musí všichni přihlížet včetně malých, klidně i pětiletých dětí. Viděl jsem, jak jedna malá holčička byla umlácena k smrti, protože úřady jejího otce obvinily ze spáchání zločinu. Přitom se jen snažil prodat věci, aby nasytil rodinu."

Chung-Seong se nakonec usadil v Jižní Koreji, kde se oženil a s manželkou zplodil dvě děti. Nyní pracuje jako pastor a skrz rádiové vysílání se snaží šířit osvětu do KLDR. Své rodině pořídil čínské telefony, aby s nimi mohl být v kontaktu. Stále se ale bojí o jejich život. Zároveň nepřestává doufat, že Kim Čong-un bude brzy sesazen. "Doufám, že ho Američani sejmou. Musí odejít, jinak Severní Korea nikdy nebude volná. Doufám, že se jednou Sever a Jih spojí a bude žít v míru, jako tomu bylo kdysi v Německu. A doufám, že se toho dožiju," dodal.

Propagandistické video KLDR

ellka ( 11. května 2017 20:25 )

Takze niekedy v r. 2001 sa mu podarilo utiect z KLDR, o 2 roky neskor (2003) sa dostal ku hraniciam ktore neprekrocil, teraz je rok 2017, takze info o zivote ma neaktualne. Nechcem branit Kima, ale par tyzdnov dozadu tusim CT2 uviedla relaciu o zivote Kima... Ma skoly vo Svajciarsku kde zil s matkou a nikto nevedel o koho sa jedna. Podla spoluziakov sa spraval ako bezny chlapec. Kedze dostudoval, asi nebol uplne tupy. Hovori nemecky, anglicky, francuzsky. Porovnavali ho skor s dedkom, nie s otcom (prave za vlady jeho otca sa KLDR dostala tam kde je). Bol az treti v poradi, takze bolo prekvapenim ze sa dostal k moci. Podla tvrdeni sa zivot ludi pocas jeho vlady zlepsil (aj ked info o tom ako brutalne sa dokaze zbavit nechcenych clenov vlady mu na popularite nepridava). Padli tam nazory ekonomov, ze si berie priklad z Ciny a ide podobnym smerom co sa tyka ekonomiky.

zvonik54 ( 11. května 2017 11:47 )

 Já tomu Korejci věřím, že (cit.) ,,Sbíral kousky železa včetně měděných kabelů a pak ho prodával na černém trhu, aby získal peníze pro svou rodinu." Čili normálně nechodil do práce a místo toho kradl ze socialistického vlastnictví, a žil na příživě. Státní sběrny KLDR to asi nebraly, tak šel na černý trh, no... Normálně by za to dostal pálku a mudel by zaplatit škodu. A von si klidně zdrhne a ještě ze sebe udělá před námi chudáka utiskovaného režimem KLDR. => No jasně! A takové si my tady doma ještě pěstujeme a podporujeme s děláme jak jsme SVĚTOVÍ!!!

odol ( 11. května 2017 10:28 )

Milujem tvoje príspevky.Sú kok@tské ale vždy pobavia!

lunatic ( 10. května 2017 21:51 )

Je to v ostrém kontrastu se životem v ČR,kde si žijeme,jako na zámku ...díky investicím do Harvardských fondů

obrobr ( 10. května 2017 21:06 )

Zobrazit celou diskusi