Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trump je ochoten sejít se s lišákem Kimem. „Byl bych poctěn,“ překvapil

Autor: bk, ČTK - 
1. května 2017
19:45

Prezident USA Donald Trump by se za příhodných podmínek byl ochoten sejít přímo se severokorejským diktátorem Kim Čong-unem. Řekl to v rozhovoru s agenturou Bloomberg. Mezi oběma zeměmi v poslední době panuje značné napětí.

„Považoval bych za vhodné se s ním setkat, určitě bych to udělal, byl bych poctěn, řekl Trump. „Za příhodných okolností bych se s ním setkal,“ dodal prezident.

Američtí vládní činitelé v čele s Trumpem dali opakovaně najevo, že USA jsou odhodlané přimět KLDR k ukončení jaderného a raketového programu všemi prostředky, včetně vojenských v nezbytném případě.

Pentagon vyslal do oblasti americkou letadlovou loď USS Carl Vinson jako ukázku síly amerického námořnictva. Pchjongjang ale v testování zbraní pokračuje, naposledy v sobotu vyzkoušel raketu.

Jaký je jaderný program KLDR? Podívejte se:

V neděli Trump řekl v rozhovoru s televizní stanicí CBS, že neví, jestli je Kim Čong-un příčetný. Očividně je to prý ale lišák, když se navzdory svému mládí dokázal udržet u moci.

defakto ( 2. května 2017 11:41 )

... to kdyby se takhle vyjádřil Zeman a chtěl se sejít s Kimem , to by jej snad všichni vyhlásili za nesvéjprávneho !

blamal ( 2. května 2017 03:34 )

 Skvely napad vynikajiciho statnika. Voba se zmazou jak carsky dustojnici, neb jsou vlizke povahy i IQ,a zaroven v bratrskem obeti sednou sexy zadnicemi na tlacitka,ktery vsechno vsem vyresi.

2626 ( 2. května 2017 02:45 )

Tak setkání by mohlo být u nás, Milošek by je vzal do Lán, dal by jim konvičky s vlaječkama, zasadili by stromy. Problém je, že Trump nepije a Kim nevím, ale měl by jim to navrhnout.

2626 ( 2. května 2017 02:39 )

Tak to je hezký " byl by poctěn" a na našeho Miloška kašle. Já bejt Ovčáčkem tak pošlu protestní nótu.

Bublinaa ( 2. května 2017 02:27 )

Že by na psycho Kima něco takového zapůsobilo??? Nezná bratra, jde vyloženě přes mrtvoly!!! Snad to byla ironie 😂😂😂

Zobrazit celou diskusi