Pete Burns zemřel v poměrně mladém věku sedmapadesáti let. Jeho srdce nevydrželo masivní infarkt, za který bylo zodpovědných zejména 300 plastických operací, jež podstoupil. Zprávu o smrti zpěváka sdělil fanouškům na Twitteru Burnsův manažer. „S velkým zármutkem musíme informovat o tragické zprávě, že náš milovaný Pete Burns včera náhle zemřel na masivní selhání srdce,“ napsal.

 

Zpěvák byl velmi kontroverzní postavou. Plastickými operacemi chtěl dosáhnout dokonalosti. Zároveň však o sobě mluvil jako o monstru a prohlašoval, že až v 80 letech půjde do nebe, doufá, že ho Bůh nepozná. Netušil však, že se splete o 23 let. Navíc zemřel 5 dní před vydáním kompilačního CD jeho kapely Dead or Alive.

Plastické operace mohly za to, že měl zpěvák podlomené zdraví. Navíc ho jeho prapodivný vzhled přivedl k depresím. „Všichni členové rodiny a přátelé jsou zničeni ztrátou naší hvězdy. Byl to pravý vizionář a krásná talentovaná duše a bude postrádán všemi, kteří ho milovali a oceňovali vše, čím byl,“ dodal manažer.

Fotogalerie
22 fotografií