Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Paroubek: Babiš vytáhl problém Letů a Romů. A všichni mu na to skočili

Autor: red - 
15. září 2016
11:10

Z někdejšího šéfa sociální demokracie a bývalého premiéra se stal glosátor politického dění. Jiří Paroubek (64) se v rozhovoru pro deník E15 pustil do prognóz k letošním krajským a senátním volbám. Největším balíkem hlasů podle něj disponuje šéf hnutí ANO Andrej Babiš – i díky chytrému marketingu.

Dal by se ještě takový poměr sil zvrátit?

Těžko, ale obratným manévrováním možná ano. Dám příklad: Andrej Babiš vytáhl problém Letů a všichni mu na to skočili. On si dal záležet, aby ten výrok byl vcelku vykalibrovaný. Byl sice rasistický, ale skrytě. V zásadě ovšem vyjádřil to, co si myslí devadesát procent lidí v této společnosti, a to že se Romům nechce pracovat. Osobně si nemyslím, že je „lenost“ dána barvou pleti, ale pokud kvůli tomu výroku na Babiše všichni útočili, tak dělají přesně to, co on chce. Podporují jeho marketing.

To všichni měli jeho výrok přejít?

Předseda Sobotka měl pouze říci – to je Babišův názor, já mám jiný. A pojďme diskutovat o problémech krajského zdravotnictví, krajského školství, silnic v krajích… Všechny ty reakce umožnily, aby se celý týden nediskutovalo o ničem jiném než o výroku předsedy ANO. Tím žádné voliče neztratil, možná naopak získal.

Takhle ten marketingový souboj probíhá neustále a Andrej Babiš drží strategickou iniciativu. Sociální demokracie nedělá nic. V okolí Bohuslava Sobotky by se muselo změnit pár lidí, kteří mu špatně radí. Ale obávám se, že to už se za dobu, která zbývá do voleb, nedá dát dohromady. Přicházet se strategickou iniciativou, tématy, není ani v naturelu předsedy ČSSD.

Celý rozhovor najdete na webu E15.cz

ad-ga ( 16. září 2016 07:54 )

Babiš má pravdu, nebudou chodit do školy, nebudou, dělat a budou jen na dávkách. Paroubek by měl zalézt, je to politická mrtvola.

auslak ( 15. září 2016 14:25 )

Když jsou jakékoli volby , tak on nezklame a vyleze ven.Napřed nenápadně zdokumentuje dovolenou , pak školu dcery následně se zviditelní manželka a nakonec on v celé své kráse.

pajaad ( 15. září 2016 14:18 )

Paroubek řekl nahlas přesně to, co si všichni myslíme, Babiskony má poradce psychology k nezaplacení, smekám před nimi...

prezny ( 15. září 2016 14:11 )

Neurážíš popisem tak trochu dnešního prezidenta?

prezny ( 15. září 2016 14:01 )

Podobně glosoval do voleb Zeman a najednou byl zvolen. Tak co Jiří?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa