Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Srabárna,“ vytočil únik Šlachtovy zprávy Bartoška. Lidovec to žene výš

Autor: val - 
17. srpna 2016
13:10

V médiích se objevily úniky z takzvané Šlachtovy zprávy, kterou bývalý šéf ÚOOZ přednesl v utajeném režimu sedmičlenné sněmovní komisi teprve před pár dny. Místopředseda lidovců a Poslanecké sněmovny Jan Bartošek to v Interview ČT 24 označil za srabárnu a řekl, že se tím bude zabývat vedení KDU-ČSL.

„Je to odpovědnost každého, ale já tento způsob chování odmítám, já to beru jako srabské, já to beru jako prostituování s informacemi,“ rozčílil se Bartošek v ČT24.

Vadí mu, že se jen několik dní po zasedání sněmovní komise, která má prošetřit kauzu reorganizace policie, objevily informace ze zprávy Roberta Šlachty v médiích. Konkrétně se jednalo o Mladou frontu Dnes vlastněnou vicepremiérem a předsedou ANO Andrejem Babišem. Ten se opakovaně stavěl proti reorganizaci policie.

„Odmítám pracovat v atmosféře, abychom jeden den něco řešili a druhý den jsem to četl v novinách patřících tomu či onomu,“ uvedl Bartošek s tím, že se může jen domnívat, zda se jedná o účelový krok s cílem zlikvidovat jednu nebo druhou stranu sporu. „Je to pro mě natolik zásadí věc, že jsem ji řešil s předsedou KDU-ČSL a domluvili jsme se, že ji přeneseme na úroven předsednictva lidovců a poslaneckého klubu,“ podotknul.

V komisi v čele s exministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem (ODS) zasedá sedm poslanců. Při svém červencovém zasedání vyslechli poslanci kromě Šlachty také olomouckého vrchního žalobce Ivo Ištvana. Jednání v utajeném režimu trvalo devět hodin.

K informacím z tzv. Šlachtovy zprávy mají podle Bartoška přístup jen členové komise oproti podpisu. „S touto zprávou se seznámilo pouze sedm lidí,“ uvedl. Přesto MF Dnes minulý týden přinesla podrobnosti ze spisu. Deník uvedl, že podle detektivů zpráva dokazuje, že se policiejní představitelé snažili dostat Šlachtu z čela protimafiánského útvaru.

Naproti nesouhlasu Andreje Babiše k reorganizaci policie od 1. srpna došlo. Začala tak fungovat Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ), která zastřešila dva elitní policejní útvary – protimafiánský a protikorupční. Samostatné ÚOOZ a ÚOKFK jsou minulostí.

ČTĚTE VÍCE: Vše o reorganizaci policie

nezadat1 ( 17. srpna 2016 22:20 )

Jestli bude líp to nevím,ale aspoň nejsou provázaní s podsvětím a nemají ani prsty v rozkradeni státu jako stávající strany co byli dříve u vlády.Tím nechci říct,že jsou zloději,ale určitě idioti když to dopustili.

nezadat1 ( 17. srpna 2016 22:16 )

Je to strašný,ale co dělat když ti co se tam tlačí jsou ještě větší koko+ti a proto děkujme bohu aspoň za ty tři poctivce.V Česku vymřeli.

havran2 ( 17. srpna 2016 16:03 )

BUDOU VOLBY-VOLTE ANO-BUDE LÍP ! ! !

aaobcanka ( 17. srpna 2016 15:11 )

A k tomu možná zkorumpovaní PČR, soudci a SZ (st. zástupci) dostanou k např. 100 000 Kč/měs. přidáno dalších x tisíc : https://www.novinky.cz/diskuse?id=454585&articleId=/domaci/412022-o-tisice-si-polepsi-i-soudci -a-zalobci.html&sectionId=8&page=1#c15918885 ********************************************** ************************* František K. : Konečně se pravda a láska začínají projevovat v plné nahotě : Pravda je to, že je všechno jinak. Láska se stále více zviditelňuje v touze po penězích. Jedině ty "demokratické" strany v parlamentě dovedou "spravedlivě" ocenit hodnotu lidské práce. Z lásky k soudcům a SZ jim schvalují několikatisícové navýšení platů. "Nejdemokratičtější" partaj ve sněmovně TOP09, která odsuzuje zločiny minulého KSČ-režimu, toto navýšení schvaluje jednohlasně ! Pro navýšení důchodů, které je v porovnání almužnou, nezvedl ruku ani jeden poslanec této "superdemokratické" strany TOP v čele s předsedou Kalouskem ! K jednorázovému příspěvku 12OO Kč k důchodu se hrdě hlásí jménem ČSSD předseda Sobotka. Jaksi zapomněl dodat, že to byl návrh poslance KSČM, čili strany "nedemokratické". V PSP, plné rádoby chytráků, by mělo být víc obyčejných sedláků s rozumem. Volme SPD Okamuru, ANO Babiše a komunisti, vraťte se, za vás tu byl řád a pořádek ! Nevolte ODS, TOP, a bohužel, už ani ČSSD. Tj. strany, které si 26 let přehazují moc a pravicové kradou nejvíc. ODS+TOP zavedly zdrav. poplatky do kapes "chudákům" privátním lékařům (berou cca 100 000 Kč/měs.), stoply zvyšování důchodů a vytunelovaly st. kasu.

mirkazam ( 17. srpna 2016 14:57 )

gabreta...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa