Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Blondýna z ministerstva najížděla na policistu: Potvrdili jí trest

Autor: ČTK ljš - 
5. května 2015
15:47

Hrozilo jí šest let vězení, nakonec se musí smířit s šestiměsíční podmínkou. Bývalé šéfce protokolu ministerstva obrany Štěpánce Nezmarové soud potvrdil za najetí autem na policistu původní trest.

Podmínku udělil Nezmarové Obvodní soud pro Prahu 1 loni v prosinci. Podle něj se dopustila násilí na úřední osobě se zbraní, za kterou je možné v tomto případě označit auto. Nezmarová dostala trest na spodní hranici, protože má velmi dobré posudky z práce i hodnocení z místa bydliště a zatím neměla problémy se zákonem. Úřednice již byla na ministerstvu obrany přeřazena na referentskou pozici.

Nezmarová podle vyšetřovatelů přijela na křižovatku ulic U Brusnice a Jelení 24. dubna, když na Hrad přijížděly delegace evropských prezidentů na slavnostní večeři. Dva policisté na ni údajně gestikulovali, aby ulicí nejela. Podle obžaloby ale odmítla poslechnout a jednoho z nich tlačila autem zhruba metr. Zastavila, až když na ni namířil zbraň.

Úřednice obvinění odmítá, podle ní šlo o nedorozumění. Její obhájkyně Marie Benešová namítala, že si obžaloba protiřečí a nezabývá se případem celkově. Nezmarová se prý chovala slušně a neodehrálo se nic výjimečného. Policisté podle Benešové situaci vyhodnotili již na místě chybně, měli ji řešit jinak. Zastupitelství prý nemělo vůbec podávat obžalobu.

Zobrazit celou diskusi