Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Blondýna z ministerstva ohrozila autem policisty: Odešla s podmínkou

Autor: dce, ČTK - 
15. prosince 2014
17:15

Místo šesti let dostala jen šest měsíců podmínku. Na tolik vás odsoudí u nás za ohrožování policisty autem. Šéfka protokolu ministerstva obrany Štěpánka Nezmarová něco podobného udělala letos v dubnu, avšak ona tvrdí, že šlo o nedorozumění. I proti takto nízkému trestu se hodlá odvolat!

Soudkyně Edita Beranová řekla, že Nezmarová neuposlechla výzvy policie. Autem se jednoho z dopravních policistů dotkla, a ten poté musel udržovat rovnováhu. Dopustila se prý násilí na úřední osobě se zbraní, za kterou je možné v tomto případě označit auto. Nezmarová má podle ní velmi dobré posudky z práce i hodnocení z místa bydliště a zatím neměla problémy se zákonem. Dostala proto trest na spodní hranici. „Trest je výchovný a ryze pro výstrahu, aby se již ničeho podobného nedopustila,“ dodala soudkyně.

Nezmarová se médiím k rozsudku nevyjádřila. „Podáme nejspíš odvolání,“ řekla její obhájkyně, bývalá ministryně spravedlnosti Marie Benešová. Zdůraznila, že verdikt není pravomocný, a v případě Nezmarové zatím na její práci vliv nemá.

Stejně se vyjádřil mluvčí ministerstva obrany Petr Medek. Prohlásil ovšem, že v případě potvrzení trestu u odvolacího soudu by Národní bezpečnostní úřad zahájil řízení o případném odejmutí bezpečnostní prověrky. Bez ní by Nezmarová musela ve funkci skončit.

Na závěr jednání Nezmarová soudu řekla, že tvrzení o najetí na policistu nemá logiku. Nic špatného a v rozporu se zákonem prý neudělala.

Podle vyšetřovatelů Nezmarová přijela na křižovatku ulic U Brusnice a Jelení 24. dubna, když na Hrad přijížděly na slavnostní večeři delegace evropských prezidentů. Dva policisté na ni údajně gestikulovali, aby ulicí nejela. Podle obžaloby ale odmítla poslechnout a jednoho z nich tlačila autem zhruba metr. Zastavila, až když na ni namířil zbraň.

Dopravní policisté tvrdí, že se Nezmarová „oháněla“ svými známostmi, údajně hlavně jménem svého bývalého šéfa, exministra obrany a nynějšího poradce prezidenta Miloše Zemana a starosty Brandýsa nad Labem Vlastimila Picka.

Podle Benešové obvinění z toho, že Nezmarová byla po incidentu arogantní, „není přiléhavé k její práci a povaze“. Problém byl podle právničky ve skutečnosti, že ulice U Brusnice byla uzavřená a Nezmarová se chtěla otočit. Vyhýbala se autobusu a neúmyslně do jednoho z policistů najela.

kiwi65 ( 16. prosince 2014 10:50 )

 Všichni jsme si před zákonem rovni jen někdo je rovnější.Hurá po těch letech budování demokracie jsme udělali další krok a le směrem k středověku...

sars ( 16. prosince 2014 09:21 )

 No jóóó evidentne stejný metr na všechny že?

pgga.. ( 16. prosince 2014 07:34 )

přesně tak,a jak sfině před soudem plakala,toje fakt humus co se v tomle bordelu děje

pgga.. ( 16. prosince 2014 07:34 )

Přesně jak za komunistů,papaláši jsou nedotknutelní.Tahle arogantní zkorumpovaná kráva měla dostat min.3 roky natvrdo a ještě ji měli vyhodit na dlažbu ludru prolhanou

mirkazam ( 16. prosince 2014 07:30 )

Co se divíte, baba je arogantní, protože ví, že se jí nic nestane....

Zobrazit celou diskusi