Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejlepší hry roku 2014: Ohlednutí za pařbami, od kterých jsme se nemohli hnout!

/
  • Letošní rok byl nabitý na herní hity. Toto jsou ty nejlepší z nich.
    31. prosince 2014 ● 23:00

    Ruce hráčů bolí, jsou unavené. Není se čemu divit, rok 2014 byl na videohry pořádně nabitý. Toto jsou ty nejlepší pařby, které jsme si letos mohli zahrát. Tento žebříček má však striktní pravidla. Nenaleznete v něm žádné konverze ani reedice, proto zde chybí pecky jako Grand Theft Auto V pro konzole nové generace, kompletní Diablo III: Ultimate Evil Edition a Halo: Master Chief Edition.

  • 1.

    Far Cry 4 – 9/10

    Slony můžete lovit i na nich jezdit.
    Autor: Blesk - Ladislav Leimer
    Překrásný a nebezpečný Himálaj pod krutovládou diktátora Pagana Mina. Desítky úkolů ke splnění, spousta zbraní, vozidel i zvířat k ulovení. Dlouhé hodiny hratelnosti. Far Cry 4 nám po vzoru svých předchůdců ukázal, jaké to je být závislý na videohře. Geniální záležitost, kterou byste neměli opomenout!

  • 2.

    Titanfall – 9/10

    Mechové dodávají soubojům úplně nový rozměr.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Budoucnost zmítaná bitvami dvou znepřátelených akcí. Hrůza, která však posloužila jako perfektní kulisy pro nejlepší multiplayerovou akci roku. Běhání po zdech, přivolávání mechů z orbity, skvělý vylepšovací systém a živé arény, ve kterých se pořád něco děje. Titanfall je právem označován za první multiplayerovou vřavu nové generace.

  • 3.

    Watch_Dogs – 9/10

    NVZN je jednou z nejlepších miniher ve hře. Využívá virtuální realitu.
    Autor: Blesk - Ladislav Leimer
    Chicago blízké budoucnosti je město střežené velkým bratrem. Všude jsou kamery, které zaznamenávají každý pohyb jeho obyvatel. Vy jste Aiden Pierce, novodobý ochránce spravedlnosti a hacker, který chce vrátit lidem svobodu. Watch_Dogs jsou městskou akcí plnou automobilových honiček, přestřelek a hackování. A hlavně bez chyb, což je u daného žánru věc nevídaná a vítaná.

  • 4.

    South Park: Stick of Truth – 9/10

    Cartman tradičně komanduje, sekýruje a ponižuje Butterse.
    Autor: Ubisoft
    Zabili Kennyho, pancharti! Jenže zároveň s tím vzkřísili žánr humorných RPG, který ze světa videoher prakticky zmizel. South Park: Stick of Truth je tahová hra na hrdiny, ve které nechybí humor, propracovaný vývojový systém a typická dvourozměrná grafika, která jako by z oka vypadla sprostému seriálu, který byl pro hru předlohou. Na výběr je několik tříd postav včetně Žida. Kontroverzní, ale vtipné!

  • 5.

    Super Smash Bros. for Wii U – 9/10

    Kdo s koho? Postav je ve hře spousta.
    Autor: Nintendo
    Mario chytil pod krkem Pikachua a pořádně mu nabil kokos. Super Smash Bros. for Wii U je ultimátní zábava pro hru více hráčů, která pobaví všechny příznivce Nintenda. V roztodivných arénách si to totiž rozdávají známé postavy od této firmy včetně Donkey Konga, Samus Aran nebo Linka. Jako ovladač navíc můžete připojit prakticky cokoliv, co Nintendo kdy k Wii vyrobilo.

  • 6.

    Outlast a Outlast: Whistleblower – 8/10

    Porod, nebo masakr?
    Autor: Blesk - Ladislav Leimer
    Strach, křik, panika. Outlast, který se letos poprvé objevil na konzolích, přinesl nevídanou porci skutečného krystalického strachu. Při hraní jsme se lekali, řvali jako malé děti a často si měnili spodní prádlo. V Outlastu se totiž nestřílí ani nebojuje. V Outlastu se jen utíká. A pak vyšel aktuální přídavek Outlast: Whistleblower a mohli jsme měnit spodky znovu.

  • 7.

    Destiny – 8/10

    Vzhůru za dobrodružstvím.
    Autor: Blesk - Ladislav Leimer
    Videohra s největším rozpočtem všech dob nakonec nezklamala. Původní tvůrci Halo ságy přinesli akci zaměřenou na multiplayer a výrazné RPG prvky, díky kterým je možné postavy bohatě vylepšovat. Destiny navíc oplývá hutnou sci-fi atmosférou a grafika je úžasná. Obsahu navíc stále přibývá, vývojáři z Bungie prostě nelení.

  • 8.

    Alien: Isolation – 8/10

    Tohle uvidíte často.
    Autor: Blesk - Ladislav Leimer
    Pokračování původního filmového Vetřelce se vydalo stejnou cestou jako Outlast. V Alien: Isolation sice jsou střelné zbraně, ale nejde o střílečku. Vaším úkolem je se vetřelci za každou cenu vyhnout, protože přemoci ho je nemožné. Atmosféra by se dala krájet, ozvučení je perfektní a co je nejdůležitější, retro styl zůstal zachován. Jedno z největších překvapení roku.

  • 9.

    Call of Duty: Advanced Warfare – 8/10

    V kampani vás bude doprovázet několik dalších hrdinů – jako Ilona.
    Autor: Blesk - Ladislav Leimer
    Boj s terorismem se změnil. Vojákům dodávají sílu technicky vyspělé exoskeletony, díky kterým jsou rychlejší a odolnější. Nový díl známé série Call of Duty: Advanced Warfare se pochlapil, přinesl podstatně poutavější kampaň, pěknou grafiku a tradičně výborný online multiplayer, který se bude ve velkém hrát až do vydání dalšího dílu.

  • 10.

    inFamous: Second Son a inFamous: First Light – 8/10

    Pokud vlastníte i inFamous: Second Son, můžete hrát v arénách i za Desmonda Rowa.
    Autor: Blesk - Ladislav Leimer
    Na poli akcí v otevřeném světě zabodovala exkluzivní hra pro PlayStation 4 s názvem inFamous: Second Son, ve které se hlavní hrdina Delsin mohl rozhodnout, zda své nadpřirozené schopnosti využije k páchání dobra nebo zla. Později vyšel i samostatně hratelný přídavek inFamous: First Light, který pojednával o dobrodružstvích kamarádky Delsina Fetch, která začala používat své nadpřirozené schopnosti jako on.

Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy