Příběh First Light se odehrává ještě před Second Son a jeho protagonistkou je Abigal »Fetch « Walker, kterou hráči série moc dobře znají. Jde o feťačku, která vyrůstala na ulici a díky mutantským schopnostem dokáže využívat neon ve svůj prospěch.

Oproti Second Son je také neon jedinou schopností, kterou si během hraní osvojíte. Výrazně ji však můžete během hrání vylepšit. Stačí splnit vypsané výzvy nebo chytit neonovou kouli při závodech po městě. Po Seattlu, který je velký jako jeho první část ze Second Son, se můžete pohánět obzvlášť rychle.

Jsou po něm totiž rozesety neonové body, které vás zrychlí jako blesk. Neon ale můžete využít i jako projektily, bubliny, v nichž nepřátele zpomalíte v čase a odhalíte jejich slabiny nebo obří singularitu, která vše vcucne a následně zlikviduje.

Příběh je poutavý, i když nápaditý příliš není. Nevadí, obsahuje totiž zajímavé postavy v čele s Fetch, růžovovlasou punkerou, která se snaží zachránit svého bratra z rukou gangstera, aby posléze utkala s DUP, organizací na potlačování mutantů.

Horší je to s nenápaditými a tuctovými misemi. Budete zachraňovat rukojmí, bojovat proti ruskému gangu, pálit z jedoucího vozu nebo likvidovat policejní drony. Do nich se musíte nabourat a vypátrat je podle přenosu z jejich kamery. Prostě nic originálního.

Příběhový režim trvá asi pět hodin k dohrání. Ano, je to zatraceně krátko, ale hra nestojí na druhou stranu plnou cenu. Mimo příběh se navíc můžete prohánět v arénách a likvidovat hologramy protivníků nebo zachraňovat virtuální rukojmí.

Vaše síly jsou obrovské. Zvlášť ke konci hry.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Arény prodlouží životnost o další hodinu při splnění všech výzev a můžete v nich získat i cenné zkušenostní body. Navíc, pokud vlastníte Second Son, můžete hrát i za Delsina Rowa a využít i jeho další schopnosti.

Grafika je stejná jako u předchozího dílu, což vůbec nevadí, protože je Second Son jednou z mála her pro PlayStation 4, které ukazují výkon konzole. Dabing First Light je povedený, alternativní rockový hudba trochu nevýrazná, ale neurazí.

Fotogalerie
11 fotografií
Skvělé na First Light je nejen to, že nepotřebujete Second Son k jeho spuštění, ale navíc tuto hru ani nemusíte znát, abyste si nový díl inFamous užili. Pokud chcete akci v otevřeném městě, která nezabere desítky hodin ke splnění, toto je titul, který vaše víkendové herní choutky ukojí.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:

Parádní akce v otevřeném městě
Nové neonové schopnosti
Hlavní hrdinka má styl
Nižší cena

 

Minusy: 

Tuctový design misí
Krátký příběhový režim

 

Infobox

Datum vydání:  27. srpen 2014

Platformy: PlayStation 4

Cena: 449 Kč (krabicová verze), 409 Kč (download)

Výrobce: Sucker Punch

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ