Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ukrajinský starosta podporující Majdan: Zastřelili ho před jeho domem!

Ukrajinský starosta podporující Majdan byl zastřelen. Atentátník je neznámý. (ilustrační foto)
 (Autor: ČTK, Reuters)
Autor: tpk, ČTK - 
27. července 2014
10:20

Dva útoky na vládní činitele, jeden mrtvý. Zatímco na dům starosty ve Lvově dopadl granát a nic se mu nestalo, jeho kolega Oleh Babajev takové štěstí neměl. Před jeho rezidenci přijel atentátník, který ho zastřelil opět rychle zmizel. Zřejmě to měla být pomsta za podporu Majdanu.

Starosta města Kremenčuk v centrální části Ukrajiny byl dnes zastřelen a dům starosty ve Lvově na západě země byl zasažen střelbou z granátometu. Ukrajinské ministerstvo vnitra, které se domnívá, že tyto dva incidenty nemají souvislost. Starosta Kremenčuku Oleh Babajev přišel o život, když před jeho domem zastavilo auto a neznámý útočník na něj třikrát vypálil ze zbraně s tlumičem, upřesnil okolnosti incidentu poradce ministra vnitra Anton Geraščenko.

"Je dobře známo, že se Oleh Babajev těšil podpoře velkého počtu lidí v Kremenčuku. Během Majdanu (protestů proti režimu svrženého prezidenta Viktora Janukovyče koncem loňského roku) podporoval aktivisty, které chtěla místní policie a prokuratura zatknout," uvedl Geraščenko na svém účtu na Facebooku. Na dům lvovského starosty Andrije Sadovije byl v noci vypálen granát. Starosta ale v té době nebyl doma, uvedl mluvčí ministerstva.

evolucius ( 27. července 2014 16:44 )

 VYZENTE RUSY Z CECH.!.

anka ( 27. července 2014 15:18 )

 aha, lidi ho meli radi a stali za nim.....tak rusove nevahali....me to vubec neprekvapuje, a je mi to lito vsech, co maji spolecnou hranici s ruskem...jelikoz s rusama nikdy jeden nevi, kdy se rozhodnout si pripojit dalsi uzemi....s ukrajinou meli smulu - je jich 40 milionu, a jen tak se jim nedaj...

vrtajzub ( 27. července 2014 14:32 )

Zobrazit celou diskusi