Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nagyovou prý vyvedla ochranka na jednání NATO. Pohybovala se v zabezpečné zóně!

Jana Nagyová (dnes Nečasová) doprovázela Petra Nečase na summit v Lisabonu 2010 (vpravo). A údajně tam způsobila skandál
Jana Nagyová (dnes Nečasová) doprovázela Petra Nečase na summit v Lisabonu 2010 (vpravo). A údajně tam způsobila skandál  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
10. března 2014
16:01

Úřadu předsedy vlády již dávno nešéfuje, teď maximálně domácnosti expředsedy. Když však byl Petr Nečas premiérem, spekulovalo se, jak velký na něj Jana Nagyová měla vliv. Nečasova Femme Fatale však postrádala bezpečnostní prověrku na stupni tajné a přísně tajné, což jí přivodilo i jisté problémy na summitu NATO, upozorňují Lidové noviny. Nagyovou tam prý dokonce vyvedli!

Petr Nečas se v minulosti Jany Nagyové zastával, jak mohl. "Považuji paní vrchní ředitelku Janu Nagyovou za velmi charakterního, slušného, pracovitého a kvalitního člověka. Její problémy by mimochodem byly poloviční, kdyby byla muž. A ještě o to menší, kdyby byla žena, ale nikoli s jistým půvabem," tvrdil Nečas v Reflexu ještě jako premiér v srpnu 2012. Takhle hezky přitom mluvil o ženě, která prý i po nocích "dřela jako kůň" a brala horentní odměny, převyšující základní plat. Nečas si ji v září 2013 vzal za manželku. V minulosti mu však přinesla nejen radosti, ale i několik starostí.

Jak měla Nagyovou vyvést ochranka

Ani půvab totiž nepomohl Janě Nagyové na dvoudenním summitu NATO v Lisabonu v listopadu 2010. Doprovázela tam právě Nečase. A údajně s ním chtěla jít i tam, kam měl přístup jen úzký okruh lidí. Ona nikoli. "Paní Nagyová se snažila dostat na bilaterální jednání premiéra Nečase. Alianční ochranka ji tam z logických důvodů nechtěla pustit. Následně ji však přistihla, jak se vyskytuje za bariérami chráněné zóny, a vyvedli ji ven," popsal dosud neznámý incident Lidovým novinám jejich zdroj, údajně vysoký státní úředník.

Nagyová (dnes již Nečasová) měla během svého vedení premiérova úřadu prověrku pouze na nejnižším stupni - s označením "vyhrazené". Na prověrku na stupni "tajné, přísně tajné" nedosáhla během celého působení na vládě.

Měla i přesto přístup k utajovaným informacím? "Má prověrku pro stupeň vyhrazené, protože k jiným informacím se ani nedostane," potvrdil Reflexu Nečas v roce 2012 s tím, že utajované informace probírá jen s vedoucím úřadu vlády. "Čili utajovaný spis ke mně nejde přes jinou osobu, než je vedoucí úřadu vlády. V tom jsem striktní," dodával.

Nečas: Nikdy nic nebylo

Jak striktní Nečas byl, není jasné. Stejně jako okolnosti počínání Nagyové na mezinárodním summitu. Její výstup se údajně neobešel bez odezvy ze strany činovníků NATO. Nagyová měla tímto jednáním porušit přísná bezpečnostní pravidla, a tak prý musela česká delegace řešit oficiální stížnost. "Tento incident se nikdy nestal. Jsou to lživé drby," tvrdí však dnes Petr Nečas. "Já jsem u toho nebyl, ale slyšel jsem o tom," doplnil však tehdejší ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Komu tedy věříte?

mirkazam ( 23. června 2014 08:59 )

Mají přece svého obhájce Sokola.....

mirkazam ( 23. června 2014 08:55 )

O jakém půvabu se prosím v souvislosti s touto ženou mluví ?????

zadnice ( 11. března 2014 10:00 )

Nečasovi samozřejmě ve spojení s touto ženou nelze věřit ani slovo!!!!!!!!!

axmax ( 10. března 2014 21:30 )

 tyhle dva trapne odpady nema smysl resit,spis je zarazejici jak se chovaji jeji dve dcery!najedte si na jejich facebook!vrchol drzosti,misto,aby lozily kanalem a stydely se za matku zlodejku a slapku!!

franckajagrova ( 10. března 2014 18:50 )

 "Považuji paní vrchní ředitelku Janu Nagyovou za velmi charakterního, slušného, pracovitého a kvalitního člověka. Její problémy by mimochodem byly poloviční, kdyby byla muž. A ještě o to menší, kdyby byla žena, ale nikoli s jistým půvabem," tvrdil Nečas v Reflexu ještě jako premiér v srpnu 2012. Nečas je slepej ! Hezkou manželku vyměnil za babochlapa !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa