Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Karolína Peake: Nagyová na mě prý žárlila! Myslela, že spím s Nečasem

Karolína Peake promluvila o svém vztahu s Janou Nagyovou a Petrem Nečasem
Karolína Peake promluvila o svém vztahu s Janou Nagyovou a Petrem Nečasem  (Autor: Foto Blesk - Petr Novotný, Zbyněk Pecák, archiv)
Autor: simao - 
20. března 2014
15:03

Karolína Peake je z vrcholné politiky venku. Doma s rodinou a svým manželem. Zavzpomínala však nyní na časy spolupráce s Petrem Nečasem a jeho pravou rukou Janou Nagyovou. Tvrdí, že u šéfky úřadu premiéra stáli ministři frontu a také to, že na ni Nagyová údajně žárlila. Prý proto, že Peake měla mít něco s Nečasem! Na toho je přitom exministryně stále velmi naštvaná. Proč?

Karolína Peake přidala po svém hořkém politickém konci pár historek ze zákulisí vlády Petra Nečase v rozhovoru pro Magazín MF Dnes. S někdejším premiérem prý nebyla z její strany komunikace úplně optimální: "Skoro mi to někdy přišlo, jako by mě měl zakázanou," přemýšlí nyní Peake. S Nečasovou pravou rukou a jeho současnou manželkou Janou Nečasovou (dříve Nagyovou) si příliš nesedla...

Z politických kruhů se Peake prý doslechla zajímavé věci. "Je pravda, že někteří kolegové z ODS a jiné dobře informované zdroje říkali, že je (Nagyová) přesvědčená, že jsem něco měla s Petrem Nečasem. Musela jsem se tomu smát, prý mě kvůli tomu nenáviděla, ale já se zdráhám tomu věřit, protože ona sama mi nikdy nic takového nevyčetla," řekla bývalá šéfka strany LIDEM Mladé frontě. Doma má přitom australského manžela Charlese a syny Theodora a Sebastiana, kterým se nyní může více věnovat.

Nagyová pro ní nebyla partner k jednání

Peake však dál přemítá i nad tím, proč si Nagyovou znepřátelila. Na další důvod narazila záhy. "Nebrala jsem ji jako partnerku k jednání, pro mě byl partnerem Petr Nečas. Ona byla šéfovou sekretariátu, a já ji proto na ředitele svého sekretariátu odkazovala, jenže pro ni to byla urážka," tvrdí Peake.

A v pikantním rozhovoru dál prozrazuje, že Nagyová "trvala na tom, že pokud premiérovi něco potřebuji, mám to sdělit jí, a ne jemu. Považovala jsem to za absurdní, nicméně někteří ministři na to šli chytřeji než já a stáli na ni frontu." Zda tam i ministři stáli s drahými dary, jaké pak našla policie při razii v bytě i kanceláři Nagyové, prý neví.

Naštvaná za vyhazov z ministerstva obrany

Karolína Peake se do politických dějin zapsala především jako osmidenní ministryně obrany. Nastoupila po Alexandru Vondrovi (ODS), ve své funkci však skončila nečekaně brzy. Po personálních změnách, které dodnes hájí - své spolupracovníky si prý vybírá každý ministr.

Dodnes ji přitom její odvolání premiérem Nečasem trápí. A přemýšlí i o své reakci. "Měla jsem mu na hlavu něco vylít, odejít středem a už se nevrátit. Dodnes lituju, že jsem byla tak mírumilovná," uvedla v MfD Peake. "Zatímco jeho milenka zneužívala vojenské zpravodajství ke sledování jeho manželky, já byla nebezpečím pro stát. Směšné... Já to považovala za největší nespravedlnost, která se mi kdy stala. Chodím běhat na Petřín a doteď, když si na to vzpomenu, musím do něčeho kopnout," dodala.

suov ( 21. března 2014 15:38 )

Fuj, jdi do hajzlu, KP byla největší svi,ě, ze strany která neprošla volbami,,,,

suov ( 21. března 2014 15:35 )

suov ( 21. března 2014 15:34 )

Kdo je to Peak, není to ta blbka z LIDEM, ta bradata ohava, kterou občané nenávidí, potkat ji někde, tak ji pár vrazím a ještě nakopu tu jeji prd.l,,,

salto ( 21. března 2014 15:29 )

Nesouhlasím - bylo to minimálně pět minut po dvanácté

salto ( 21. března 2014 15:28 )

Pokud bychom celou tuto vládnoucí garnituru kolem ODS, Lidem, Top, ODA, US, Zelený nacpali do pytle, zamíchli a potom bez koukání šáhli, tak vytáhnete dobytka, křiváka, zloděje... *(doplň co chceš). Ano, takovýto ksindl nám vládl a je moře těch co jim plácali... Styďte se, fuj

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa