Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Strausse-Kahna opustila manželka: Žijí odděleně

Domoniqua Strausse-Kahna opustila kvůli jeho skandálům manželka
Domoniqua Strausse-Kahna opustila kvůli jeho skandálům manželka  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, ljš - 
29. června 2012
14:02

Kvůli sexuálním skandálům přišel Dominique Strauss-Kahn nejen o funkci šéfa měnového fondu, ale nyní i o manželku. Ta už nehodlala ostudu spojenou s jeho obviněním dál snášet a donutila ho se odstěhovat.

Bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn se rozešel s manželkou Anne Sinclairovou a nyní žijí odděleně. Dnes o tom informovala agentura Reuters. Strauss-Kahn čelil v posledním roce několika obvinění ze sexuálních deliktů a přišel kvůli nim o svůj post v čele fondu i o možnost kandidovat na francouzského prezidenta.

Sinclairová Strausse-Kahna donutila odejít ze společného domu v centru francouzské metropole a od té doby žijí každý odděleně.

Problémy Strausse-Kahna začaly loni v květnu, když ho pokojská z newyorského hotelu obvinila, že ji násilím přinutil k orálnímu sexu. Strauss-Kahn kvůli obvinění strávil týden ve vazební věznici a rezignoval na funkci šéfa MMF. Hrozilo mu až 25 let vězení, americká prokuratura ale obvinění nakonec stáhla, protože se vynořily pochybnosti o důvěryhodnosti pokojské. Žena však finančníka žaluje ještě v občanskoprávním sporu a požaduje po něm odškodné.

Letos se Strauss-Kahn stal ve Francii terčem vyšetřování v případu, v němž je podezřelý z napojení na mezinárodní kuplířskou síť a policejní korupci kolem luxusního hotelu Carlton v severofrancouzském městě Lille. V této aféře byl koncem března předběžně obviněn z "napomáhání organizovanému kuplířství", za což mu hrozí až 20 let vězení. Prokuratura vyšetřuje, zda Strauss-Kahn věděl, že sexuální večírky, jichž se v letech 2010 a 2011 účastnil v severní Francii, Paříži a Washingtonu a které údajně organizovali jeho známí podnikatelé, byly sjednávány s pasáky a prostitutkami.

djaba ( 29. června 2012 22:03 )

Kdyby se o něj media nikdy nezmínila , vůbec bychom ho neznali .Navíc jsem si myslel ,že známé valčíky složil "Štrauz" a ne "Štros" . Jinak je nám šuma fuk , jestli mu baba utekla nebo ne .

jpavlik ( 29. června 2012 17:24 )

Připravil ji o šanci na post 1.dámy a to se neodpouští.

nojasne ( 29. června 2012 17:02 )

To těžko. Takovýdle týpové mívaj někde ulitý prachy, za který by si mohli koupit celej bor.del i s pozemkama.

Zobrazit celou diskusi