Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kuplíř Strauss-Kahn opět ve vazbě: Dovážel prostitutky do USA?

Autor: simao, ČTK - 
21. února 2012
10:50

Bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu Dominique Strauss-Kahn (62) byl obviněn z kuplířství a zneužívání svého postavení, a nyní již opět pobývá za mřížemi. Vyšetřuje se totiž jeho podíl na dovozu francouzských prostitutek do USA. Sexuální skandály tak dále ničí jeho kariéru.

Francouzský levicový politik a kdysi úspěšný nadnárodní manažer a šéf Mezinárodního měnového fondu Dominique Strauss-Kahn si během minulého roku oddychl, když bylo staženo jeho obvinění ze znásilnění pokojské v New Yorku.

Nafissa Diallová, která tvrdila, že ji násilím nutil k orálnímu sexu, byla shledána nevěrohodnou svědkyní. Rozsáhlá aféra však stála Strausse-Kahna místo i reputaci.

Od května 2011 také strávil několik dní ve věznici a dalších šest týdnů v soudem nařízeném domácím vězení. Nyní má však opět potíže se zákonem a znovu se vrací za mříže!

Dovážel prostitutky do USA?

Samotná prostituce není ve Francii zakázaná. Organizované kuplířství však ano. Strauss-Kahn se přitom údajně zapletl do rozsáhlé kuplířské sítě Lillois, zajišťující přesouvání prostitutek z jeho rodné země za Atlantik.

Do vazby ho vzali ve francouzském Lille, nyní ho čeká soudní slyšení. Vedle něj bylo v této kauze obviněno dalších pět osob, včetně vedoucích pracovníků luxusního hotelu Carlton, kde prý byly prostitutky organizovány. Otázkou pro policejní vyšetřování je pak i to, zda si při těchto aktivitách nevypomáhal Strauss-Kahn dokonce i penězi z fondů MFF.

Ať dopadne soud jakkoliv, i vlivem posledních událostí mu jeho výrazně pošramocená pověst každopádně zabouchla zpáteční dveře do vrcholné politiky.

587587 ( 21. února 2012 12:08 )

Takový běžný obrázek dnešních mocných ...

valigura ( 21. února 2012 11:20 )

Úplně mu to kouká z očí.

Zobrazit celou diskusi