Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Aféra Strauss-Kahna: Byla to jen dokonalá past?

Pokojská Nafissatou Diallo (ve výřezu) změnila Strauss-Kahnovi život...
Pokojská Nafissatou Diallo (ve výřezu) změnila Strauss-Kahnovi život...  (Autor: EPA)
Autor: Martin Melichar, Kjos - 
28. listopadu 2011
14:52

Případ exšéfa Mezinárodního měnového fondu Dominiqua Strauss-Kahna (62) dostává nové rozměry. Americký novinář Edward Epstein naznačuje, že na Francouze byla zřejmě nastražená past. Dostal se totiž k záběrům z bezpečnostní kamery v newyorském hotelu Sofitel, kde Strauss-Kahn letos 14. května údajně znásilnil pokojskou Nafissatou Diallo. Podle něj byli do celého případu namočení i jiní zaměstnancu hotelu.

Bezpečnostní kamery

Videozáznam z bezpečnostní kamery hotelu Sofitel, kde se měl celý incident odehrát, patří k nejpodivnějším důkazům. Je na něm hotelový technik Brian Yearwood, který  s neidentifikovatelným mužem oslavuje události ze dne 14. května. Yearwood krátce před tím hovořil s bezpečnostním expertem z firmy Accor, která vlastní hotel Sofitel. Jejím šéfem je René-Georges Querry, který pracoval pro muže, který v současnosti pracuje ve výzvědných službách pro francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho.

Podivné je, že poté, co jim pokojská Diallo vyprávěla, co se stalo v pokoji se Strauss-Kahnem, zavolali policii a dvě minuty poté si začali všichni navzájem blahopřát. Poplácávali se po zádech, tleskali a samou radostí dokonce tančili!

Záznamy hotelového klíče

Podivně se jeví i záznamy hotelového klíče. Pokojská Diallo vstoupila do pokoje ve 12:07, o šest minut později volal Strauss-Kahn dceři a pozval ji na oběd. Právě během těchto šesti minut mělo dojít k brutálnímu znásilnění.

Kahn později přiznal, že k pohlavnímu styku došlo, ale že ho chtěli oba. Poté se Diallo odebrala do jiného pokoje, který ten den již navštívila několikrát. Pak se vrátila znovu do pokoje Strausse-Kahna a až teprve poté informovala svého šéfa o údajném útoku na její osobu. Záznamy z klíčů ještě odhalují, že do Kahnova pokoje vstoupil jiný i zaměstnanec hotelu asi minutu po odchodu Diallo. Údajně chtěl odnést nádobí.

Ztracený BlackBerry

Strauss-Kahn v inkriminovaný den také ztratil svůj telefon BlackBerry. Jeho známý mu poslal esemesku, ve které ho varoval, že jeho telefon může být odposloucháván. Zavolal tedy své ženě, aby zařídila skupinu expertů, která by informaci prozkoumala. Po události s pokojskou Diallo svůj BlackBerry ztratil. Mobil se dodnes nenašel.

lufterak ( 28. listopadu 2011 20:42 )

... brutalni Nikita - francouzsky original, jak tam v prestrojeni pokojske nese kafe s odposlechy ... . Proste stara dobra Francie a jeji pojeti demokracie

e.44 ( 28. listopadu 2011 16:24 )

Mě to od začátku přišlo jako narafičený. No, vypadá to, že jsem možná měla pravdu. Ale teď už je stejně jedno kde byla pravda. Život i kariéru už má definitivně podělanou i kdyby v tom byl nevině. Jestli v tom nevině nebyl - dobře mu tak. Jestli v tom byl nevině - tak ti šmejdi, co se ho chtěli zbavit, dosáhli svého. Už mu bohužel nic k dřívějšímu postavení nepomůže.

Zobrazit celou diskusi