Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Klaus o Topolánkovi: Urážení lidí odsuzuji

Václav Klaus patří již dlouho k trvalým oponentům politiky Mirka Topolánka
Václav Klaus patří již dlouho k trvalým oponentům politiky Mirka Topolánka  (Autor: ČTK)
Autor: jos - 
24. března 2010
08:05

Redaktoři TV Nova se zeptali prezidenta Klause, co si myslí o slovech Mirka Topolánka, které řekl při focení pro časopis LUI. Topolánek urazil věřící, premiéra Fischera a voliče ČSSD.

"O tom, že já různé typy vulgárního chování, sprostých slov, urážení lidí, pohrdání lidmi zásadně odsuzuji dlouhou dobu, to nosím dříví do lesa, to neříkám nic nového a překvapivého. V každém případě se památným rozhovorem pana Topolánka pro časopis Lui něco událo a já si myslím, že se to nedá odestát. Nepochybně se na naší politické scéně něco stane, ale jak tím zamíchají ti hráči, jak u nich bude vítězit racionální pocit, loajalita, dobrý nebo špatný kalkul, to já nemohu soudit," sdělil k Topolánkově kauze Václav Klaus pro televizi Nova.

CO SE STALO?

Šéf ODS Mirek Topolánek přijal nabídku gay magazínu LUI a nechal se fotit pro homosexuální čtenáře. Během pauzy pak nad hrnkem kávy začal redaktorům magazínu vysvětlovat své postoje k homosexualitě. Redaktoři si jeho promluvu nahráli na kameru. Mirek Topolánek se ostře vyjádřil o premiéru Fischerovi, řekl, že církev vymývá lidem mozky a dodal, že obyčejný Čech je knedlo-vepřo-zelo. Jeho slova vyvolala pobouření napříč celým politickým spektrem. V úterý dokonce Topolánek bojoval na sněmu ODS o holý politický život.

Čtěte také:

Mirek Topolánek Mirek Topolánek | Foto pro Blesk - LUI MAGAZINE
Jak Blesk.cz získal video s Topolánkem
Foto: 
Alexandr Vondra: Za Topolánka se stydím
526278:wide:true Mluvčí ODS na chatu: Žehlil Topolánkův skandál
524757:wide:true Topolánek: Církev vymývá lidem mozky
509238:wide:true Katolíci jsou v šoku z Topolánkových slov
Foto: 
Jak Topolánek lovil čtyřprocentní voliče
Mirek Topolánek Mirek Topolánek | Foto pro Blesk.cz - LUI MAGAZINE
Topolánek označil Fischera za uhýbavého žida
Foto: 
Topolánek se svlékl a rozpovídal
Foto: 
Fischerovi zděšeni, vzpomínky na holocaust se vrací
Foto: 
Topolánek: Nic jsem neprovedl, ale omlouvám se
Foto: 
Psal Topolánkovu omluvu vůbec Topolánek?

petr11 ( 25. března 2010 05:04 )

Vzpomínám na volby p. prezidenta a to mi stačí, abych si udělal obrázek

paulawilde ( 24. března 2010 19:00 )

mluví samozřejmě slušně až přehnaně spisovně a přitom patří do stejné kategorie podřadné spodiny lumpíků.

georg-stuttgart ( 24. března 2010 18:42 )

musim naprosto souhlasit, je to presne jak jste to napsal, Klaus, a ODS,odtartovaly makro zlodejny v ceske republice, a Klaus se schoval do uradu prezidenta, aby nenesl za nic zodpovjednost, byla to dohoda mezi KSC a OF,1990, potom nasledovalo zalozeni ODS, a v cele byl KLAUS, nic us proti tomu neudelate lidicky, vas vztek muzete vtisknout jen sem do pismenek, co vam zbiva jinyho,je to smutne, ale je to tak, jinak to co se udalo na politicke scene (viroky Topolanka) to neni nic noveho,) je to vse politicka objednavka ,o volebni preference,

georg-stuttgart ( 24. března 2010 18:31 )

KLAUS, je zakladatelem ODS, a jeho politiky,od roku 1993,CSSD je dcerou KSC,tak co porat brecite, Topolanek, je jen figurka, za provazky tahaji jini panove , jen najivni ceskej opcanek se nechal opjet nachytat, nechaly jste si tam komunisty po revoluci, tak to je jejich odmnena naopcany, jen komunisti zustaly ve svich uradech po revoluci, podekujte za to tem co si tet hranou na politiky, jako KLAUS, HAVEL; a jim podobni, zamyslete se nad tim, co muzete ovlivnit jako opcani, nemuzete ovlivnit apsolutne nic, nemate uzakoneny REFERENDUM; viz volba prezidenta, jste jen najivni beranci co si myndraky vtiskuji do pismenek,

igamenir ( 24. března 2010 15:44 )

jo, proto dosaďme Paroubka, ten bohatým vše sebere a rozdá chudým. Všichni si budeme rovni v chudobě, a zas se budem těšit na ty úžasné nákupy v tuzexu a fronty na banány, abychom si alespoň jednou do roka užili luxus.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa