Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Topolánek: Premiér je žid, který uhne kvůli svému charakteru

Video se připravuje ...
Autor: jos, ših, efk, hof - 
20. března 2010
17:49

VIDEO: Mirek Topolánek urazil při focení pro gay magazín LUI nejen katolickou církev, ale také premiéra Jana Fischera a jeho víru! Prý je to žid, který uhne, když jde do tuhého!

526410:nahled:true:trueŠéf ODS Mirek Topolánek se nemístně obul do víry a charakteru premiéra Jana Fischera. Při rozhovoru s redaktory gay magazínu Lui nejprve šéf ODS hovořil o tom, že křesťanská církev vymývá lidem mozky, ale vyjádřil se velmi kontroverzně i o premiéru Fischerovi, kterého označil za "Žida, který kvůli svému charakteru uhne".

Topolánek zaútočil na víru Jana Fischera ve chvíli, kdy se ho redaktor LUi magazínu zeptal na to, jak by popsal gaye pěti slovy. Topolánek po přemýšlení řekl: "Gustav Slamečka, když jde do tuhého, tak uhne. Fischer, ten je žid, není gay, uhne ještě dřív. To souvisí s jeho charakterem."

Šéf ODS tím dokázal, že smýšlí o některých věcech nejspíš podobně jako odborář Jaroslav Dušek, který nedávno zaútočil na homosexuály, kdy řekl, že jejich mafie ovládá chod Českých drah.

Syn premiéra Jan Fischer ml. poskytl serveru Blesk.cz exkluzivní vyjádření: "Překvapilo mě to a zarmoutilo. Takováto slova od vrcholného politika na veřejnost prostě nepatří. Pro mě osobně to bylo šokující. Vyvolalo to u mě vzpomínky na holocaust, kterým byla postižena část naší rodiny. Pokud to řekne osoba, který aspiruje na vrcholné politické funkce, tak to prostě s člověkem zamává. "

Blesk.cz zavolal také šéfovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi, který nemá pro Topolánkova slova sebemenší pochopení: "Je to pro mě úplně nepochopitelné. Já jako věřící husitské církve se k tomu raději nechci vyjadřovat. Je to nad rámec rozumu a slušnosti. Pan Topolánek naprosto selhal."

Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka si myslí, že Topolánek svými výroky urazil všechny věřící, a měl by se proto omluvit. "Je zcela neuvěřitelné, že Topolánek, který se označuje za konzervativního politika, používá na adresu církví slovník, za nějž by se nemuseli stydět ani ti nejhorší normalizační komunisté," napsal Sobotka. "Žádám Mirka Topolánka, aby se za tyto hanlivé výroky omluvil," uvedl Sobotka v prohlášení pro ČTK.

Předseda KSČM Vojtěch Filip Blesk.cz řekl: "Pan Topolánek nejen že neunesl, že jeho vláda padla. On také ztratil kontakt s českou realitou. Jeho výroky svědčí o jediném: tak, jak nechápe českou realitu, tak Češi nemohou chápat jeho vulgární výroky. Úspěšně vede ODS k prohře ve volbách."

Šokovaný je Miroslav Kalousek (TOP 09): "Ty výroky o premiérovi Fischerovi jsou vysloveně nechutné. Musím říct, že je to pro mě docela bolavé. Jsem strašně překvapen a šokován. Tohle je rétorika totálního nevzdělance z osmé třídy základní školy  komunistického režimu. Míjí se to s realitou a ukazuje to na mezery ve vzdělání."

Kritika Topolánkových slova zazněla dokonce i z řad ODS! "Takové výroky nám nepomáhají. Ve vztahu k církvím bych se vyjadřoval opatrněji. Takový výrok nás může poškodit hlavně u potencionálních voličů, kteří se rozhodují, zda dát hlas ODS," nechal se slyšet první místopředseda ODS David Vodrážka.

A co samotný Topolánek? Blesk.cz získal SMS zprávu, kterou v sobotu večer poslal Janu Fischerovi a Gustávu Slamečkovi: "Moji milí Honzo, myšleno Fischere a Gusto, myšleno Slamečko. Ubezpečuji Vás oba, že jsem v neformálním rozhovoru neútočil ani na Židy, ani na církve, ani na homosexuály. Nechal jsem se vtáhnout do nahrávané provokace, kde jsem naopak bránil právo na individuální svobody a práva a hájil jsem svůj laický křesťanský názor na rodinu. Vyroky o vás dvou jsou hrubě vytržené z kontextu a nebyly tak myšleny. Omlouvám se Vám, že jsem je použil spíše jako demonstraci mého přesvědčení, že neexistují typické gayské, nebo židovské charakteristiky, že jsou lidé slušní a neslušní."

PŘIPRAVUJEME PODROBNOSTI, SLEDUJTE V NEDĚLI BLESK.CZ!

Foto: 

Topolánek o církvi: Vymývají lidem mozky>>

Video se připravuje ...
Další videa