Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Vondra (ODS): Za Topolánka se stydím!

Přemysl Sobotka vyzval Mirka Topolánka aby nekandidoval ve volbách
Přemysl Sobotka vyzval Mirka Topolánka aby nekandidoval ve volbách  (Autor: ČTK)
Autor: pes, ČTK - 
22. března 2010
19:09

Kritika skandálních výroků Mirka Topolánka zaznívá ze všech stran. Stále více také z řad jeho domovské ODS. Odsoudil ho také bývalý ministr zahraničí Alexandr Vondra.

526410:gallery:true:true"Je těžké jít do voleb, když se stydíte za svého předsedu," reagoval na Topolánkovy nepřijatelné výroky Vondra.

Sobotka: Topolánku, odstup!

Předseda senátu Přemysl Sobotka (ODS) vyzval Mirka Topolánka, aby odstoupil z kandidátky ODS ve volbách v roce 2010 a zvážil i odchod z vedení strany

Sobotka v pondělí hodinu po poledni na tiskové konferenci řekl, že s výroky Mirka Topolánka o církvi, homosexuálech a voličích ODS, které pronesl při focení pro gay časopis LUI, nesouhlasí. "Proto doporučuji Mirkovi Topolánkovi, aby odstoupil z kandidátky ODS pro volby do Poslanecké sněmovny v roce 2010 a zvážil své působení ve vedení ODS," uvedl Sobotka během krátkého prohlášení.

Sobotka řekl, že ho Topolánkovy výroky rozhořčily, neboť jsou podle něj "v zásadním rozporu s ideály ODS". "Takové výroky podle mého názoru poškozují ODS a nahrávají sílícímu populismu sociální demokracie," uvedl šéf horní komory parlamentu.

Jde o první otevřenou kritku šéfa ODS z vlastní strany. Přemysl Sobotka byl navíc jedním ze členů ODS, kteří pomáhali Topolánkovi do jejího čela po odchodu Václava Klause před osmi lety.

Pražský primátor Pavel Bém výroky Mirka Topolánka považuje za nevhodné. "Výroky Mirka Topolánka považuji za extrémně nešťastné a samozřejmě naprosto nevhodné. Na druhou stranu jsme dva měsíce před volbami a jestli něco má politická strana dva měsíce před volbami dělat, tak nabízet konstruktivní, rozumný, pozitivní program. Změny ve vedení mají dělat kongresy," řekl v rozhovoru na radiu Impuls. Strana by se podle něj ale měla soustředit raději na volby.

Foto: 

Čtěte více: Topolánek urazil všechny. Odejde?

ČSSD: To poslední, co v politice udělá, by měla být omluva

"Jestliže se chce ODS vrátit do rodiny slušných demokratických stran je pro ni jedinou možnou cestou odchod jejich předsedy Topolánka z veřejného života. ODS se musí jasnými činy distancovat od jeho osoby a myšlenek," uvedl už dříve šéf ČSSD Jiří Paroubek. O několik minut před Přemyslem Sobotkou vyzvala k odchodu z politiky předsedu ODS na tiskové konferenci také ČSSD. Sociální demokracie kritizovala hlavně Topolánkův postoj ke křesťanům. "Omluva by měla být to poslední, co v politice udělá," uvedl jihomoravský hejtman Michal Hašek, který se jako lídr jihomoravské kandidátky ČSSD s Topolánkem utká ve volební kampani. Jižní Morava patří v rámci České republiky k regionům s největším podílem věřících. Sociální demokraté na své tiskové konferenci Topolánka kritizovali zejména právě za údajný slovní útok proti církvím.

Topolánek urazil premiéra Fischera, církve i obyčejné lidi

Topolánek při fotografování pro magazín pro homosexuály LUI o církvi řekl, že "prvotní křesťanství bylo bez církve, církev se chopila díky různým liturgickým..., díky oblbování mas, díky brainwashingu (vymývání mozků) totálnímu se zmocnili těch lidí a jejich mozků". O ministru dopravy Gustávu Slamečkovi řekl, že prý uhne, když jde opravdu do tuhého. "A to ten (premiér Jan) Fischer prostě je Žid, není to gay, a ten uhne ještě dřív. To přeci nesouvisí s tím, že je gay, to souvisí s jeho charakterem," dodal. Za své výroky se už předseda ODS omluvil, hájil se tím, že byly vytrženy ze souvislostí.

Premiér už označil Topolánovy výroky za urážlivé, hloupé a scestné, komunikaci s šéfem ODS omezí na nezbytné pracovní minimum. Slamečka naopak Topolánkovi vzkázal, že nemá za co se omlouvat, protože ví, že není antisemita ani homofob.

VIDEO 1: Topolánek urazil církve

Video Topolánek kritizuje církev - Pro Blesk.cz LUI MAGAZINE
Video se připravuje ...

VIDEO 2: Mirek Topolánek o Janu Fischerovi a Gustavu Slamečkovi

Video  Mirek Topolánek o premiéru Fischerovi  - Blesk
Video se připravuje ...

VIDEO 3: Topolánek o obyčejných Češích

Video  Čechy je třeba nakopat, tvrdí Topolánek na dalším videu!  - Video pro Blesk.cz - LUI magazine
Video se připravuje ...


zdepa ( 28. března 2010 10:05 )

Slaboduchý Topolánek si trvale pletl svoje počiny ve státní funkci se zahradou v Bohnicích, kde lze plácat vše, co chorý mozek dodá na jazyk. Jeho zastánci jsou nevzdělané kopie tohoto magora.

zdepa ( 28. března 2010 10:01 )

Skálopevný obhájce všech Topolánkových extravagancí rozpoznla, že je konec. Kolikrát stál na mítincích ODS jen centimetry od Mirka a na všechny jeho bláboly pokyvoval souhlasně hlavou. Je to falešný hráč a nevěrohodný disident.

gogo ( 26. března 2010 14:42 )

Já také.

Shelby16 ( 26. března 2010 04:04 )

to že církev manipuluje se svýma ovečkami a vymývá mozky lidem už dlouhá staletí je pravda a jestli pokrytci typu Vondry tvrdí, jak církev je skvělá v dnešním 21.století, tak to je ubohost, zvláště když vychází najevo, jak zvrácená církev je, která by lidem nejradši zakázala přirozený lidský sex, místo toho církev je namočena zvrácené pedofílie na celým světě Kážou jedinou lásku k Bohu, sami knězi si ale honí bimbase večer u porna

9030 ( 26. března 2010 03:06 )

Jestli jí to neudělal Paroubek, dneska si na tiskovce honil péro před lidma

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa