Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záměna Sobotků: Já jsem Přemek, né Bohouš

Fotografie
Přemysl Sobotka opustil jednání grémia ODS ještě před společnou tiskovokou  (Autor: internal)
Autor: bel, oj - 
24. března 2010
13:55

AKTUALIZOVÁNO: Není Sobotka jako Sobotka! O tom se v úterý přesvědčil šéf senátu Přemysl Sobotka (ODS), když si ho tiskové agentury spletly s Bohuslavem Sobotkou, místopředsedou ČSSD.

"Jmenuji se Přemysl Sobotka, ne Bohuslav Sobotka. Některá média jsou krajně neprofesionální," zlobil se šéf senátu dnes (středa) na tiskové konferenci, kterou svolal jen kvůli tomu, aby se ostře ohradil proti záměně svého jména s Bohuslavem Sobotku z ČSSD.

Pro mnohé členy ODS byl totiž velký šok, když předseda Senátu Přemysl Sobotka v pondělí vyzval šéfa ODS Mirka Topolánka, aby kvůli urážlivým výrokům o Židech, homosexuálech a církvi, rezignoval na šéfa ODS.

Ještě větší rána byla, když si v úterý večer po skončení grémia ODS, na kterém Topolánek funkce obhájil, přečetli, že Přemysl Sobotka pokračuje v drtivé kritice ODS.

Podle ČTK rozladěný Sobotka prohlásil, že ODS přišla o poslední zbytek věrohodnosti a fakticky se přihlásila k Topolánkově stylu urážek a rozdělování společnosti.

"Od tohoto okamžiku již nelze Topolánka od ODS žádným způsobem oddělovat,“ napsala ČTK.

Prohlášení ihned převzala některá média a rozběhly se spekulace, jak bude ODS v této napjaté atmosféře schopná pokračovat.

Jenže ve tři čtvrtě na jedenáct v noci agentura svou informaci stornovala. "Nepoužívejte tuto zprávu, obsahuje chybné informace a nebude nahrazena,“ omlouvala se ČTK.

Sobotka na středeční konferenci vše uvedl na pravou míru a prohlásil, že Topolánek přijal osobní zodpovědnost za blížící se volby, tím, že setrval ve funkci předsedy ODS. "Topolánek deklaroval, že chce vyhrát volby, všechno ostatní je jeho prohra," uvedl k závěru konference Přemysl Sobotka.

Čtěte také:

Foto: 
Alexandr Vondra: Za Topolánka se stydím
526278:wide:true Mluvčí ODS na chatu: Žehlil Topolánkův skandál
524757:wide:true Topolánek: Církev vymývá lidem mozky
509238:wide:true Katolíci jsou v šoku z Topolánkových slov
Foto: 
Jak Topolánek lovil čtyřprocentní voliče
Foto: 
Topolánek označil Fischera za uhýbavého žida
Foto: 
Topolánek se svlékl a rozpovídal
Foto: 
Fischerovi zděšeni, vzpomínky na holocaust se vrací
Foto: 
Topolánek: Nic jsem neprovedl, ale omlouvám se
Foto: 
Psal Topolánkovu omluvu vůbec Topolánek?

bagr1946 ( 24. března 2010 20:36 )

TO JE STAROST> UDELAL STE PRO NAS TAK ZA LETA CO STE TAM HO**O

icir ( 24. března 2010 16:16 )

přesně tak,naprostý souhlas , Topolánek už toho ustál hodně,ne vždycky s ním souhlasím ,ale hlavně máte pravdu, Paroubek by už podával žaloby na všechny strany.A pokud bych měl srovnávat, tak je mně milejší Topolánek,který si sice nevidí do pusy,ale názory jaksi nemění,než např. úlisný Svoboda,zelený Liška,o Jyrkovi ani nemluvě.No a ti noví např.John / Bobo neberu/ to se uvidí. Top 09 p.knížete beru,ale ten Kalousek v pozadí se mně nelíbí - lidovec zůstane lidovcem,kam vítr tam plášť, do vlády třeba s čertem,jen když tam budem.Kalousek to bohužel už předvedl ..

rezacek ( 24. března 2010 15:32 )

... o církev, s Topolánkem souhlasí 70% české populace. Pokud jde o buzíky, tak 96%. Je chyba, že se navážel do p. Fišera, to opravdu, ale opravdu nemusel, ten mu nijak neublížil. Že Sobotka (Přemysl) je druhořadý doktůrek z České Lípy, opoakovač cizích myšlenek a intelektuální lejno, to už jsem, myslím, psal. Vondra - křivá huba a křivej charakter, Němcová, proboha, kdo to vlastně je? Topolánek musel být jako dělo, v buzerantském časopise nadávat na buzíky. No, pokud si dá příště bacha na hubu, tak by to měl do voleb ustát.

mydlovyprinc ( 24. března 2010 13:50 )

Historicky silné jméno..

mydlovyprinc ( 24. března 2010 13:49 )

Má sice historicky sliné jméno, sám se ale projevil jako slaboch a podrazák vůči svojí straně. Včera na on-line rozhovoru psal Petr Tlučhoř : "Vystoupení pana Přemysla Sobotky považuji za velmi, ale opravdu velmi hrubý faul vůči ODS". Přemysl Sobotka se zlobí (k záměně) že jsou média neprofesionální. Ano, jsou, ale to mohl vědět i včera a předevčírem, když média vytáhla kus videa proti Topolánkovi a po svém odrecitovala v médiích. Jenže včera šlo o cizí jméno, dnes jde o jeho. Kdo tady kope za ods a kdo za sebe ? Topolánek tlak ustál a pojede dál. Klobouk dolů. Myslím, že to co provedla média v čase volebním je čuňárna a možná by to bylo na žalobu. Věřím, že se soudit nikdo nebude. Ale taky si umím představit, kdyby se cosi obdobného stalo druhé straně, p.Paroubkovi. Už by letěla žaloba. Frajer je frajer a čvaňhal je čvaňhal. I když co si budeme nalhávat, v konečném důsledku je celá politika pěkná sv......... a v každém hnízdě je nějaká kukačka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa