Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Tragický konec lásky na Ukrajině: Muž pláče nad přítelkyní zabitou ruskými okupanty!

Autor: pma - 
27. června 2022
07:48

Válka na Ukrajině trvá už čtyři měsíce. Každý den umírají nevinní civilisté a mnoho Ukrajinců oplakává své milované, kteří zemřeli v důsledku válečného běsnění.

V Doněcké oblasti dochází ke krutým bojům mezi ukrajinskou a ruskou armádou. Na jihovýchodě Ukrajiny přišly o život již tisíce vojáků obou stran, ale bohužel válka si bere svou krvavou daň také v podobě životů civilistů, obyčejných mužů, žen i dětí.

Uživatele sociálních sítí zasáhl snímek, ze kterého jde mráz po zádech. Na fotografii z 9. června z městské části Kalininskij v Doněcku je tělo mladé ženy, které se nachází na poli. Hned vedle mrtvé Ukrajinky klečí její partner, který propuká v hysterický pláč. Podobné emotivní snímky se na sociálních sítích objevují bohužel stále a jsou tragickým dokladem toho, že ve válce vyvolané ruským prezidentem Vladimirem Putinem trpí a umírají nevinní.

Ani po téměř čtyřech měsících se neschyluje ke konci války. Ruské okupační síly stále vytlačují z centra Severodoněcka ukrajinské jednotky a podle posledních zpráv by měli Rusové ovládat více než 70 procent oblasti. Ostřelování jsou na denním pořádku, a i když se tamní armádě snaží odvádět z města alespoň desítky lidí denně, hromadná evakuace obyvatel není možná. 

5:11
Dnes

Ruský opoziční politik Vladimir Kara-Murza, který si momentálně v trestanecké kolonii s maximální ostrahou odpykává pětadvacetiletý trest za kritiku ruské války proti Ukrajině, získal jednu z prestižních Pulitzerových cen za své komentáře psané za mřížemi pro list The Washington Post. Oznámila to média s odvoláním na organizátory udělování cen. Cena byla udělena "za vášnivé komentáře napsané s velkým osobním rizikem z vězeňské cely", uvedli.

5:04
Dnes
!

Dobré ráno, vážení čtenáři. 

Ruský prezident Vladimir Putin dnes při okázalé inauguraci v Kremlu zahájí svůj šestý mandát v čele země. Volby hlavy státu vyhrál letos v březnu poté, co v roce 2022 zahájil invazi na Ukrajinu a v podstatě zničil jakoukoliv politickou opozici.

Slavnostní ceremonie začne ve 12:00 moskevského času (11:00 SELČ) a potrvá přibližně hodinu. Putina nejprve do Velkého kremelského paláce podle ruských médií přiveze luxusní vůz, prezidenta pak přivítají hosté v Andrejevském sále - na stejném místě, kde se inaugurace koná už od roku 2000. Putin zde složí přísahu a vystoupí s projevem.

21:58
6. 5. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek se s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

Zobrazit celý online

Video  Student Vasyl o pomoci na frontě a strachu o blízké: Na Ukrajinu vozí auta i sanitku!  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa