Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Konec princeznovského života? Dcera mluvčího Kremlu Elizaveta (24) se hroutí z protiruských sankcí

Autor: rix - 
20. března 2022
09:49

Na Ukrajinu padají ruské bomby a umírají tam děti po desítkách. Dcera mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova, krásná Elizaveta Peskovová (24), se mezitím hroutí z protiruských sankcí. Ty totiž dopadly už i na ni. Ačkoli si díky svému původu žije jako královna, omezení jí přijdou nefér.

Elizaveta je v jejích pouhých čtyřiadvaceti letech velmi úspěšná. Je zakladatelkou komunikační firmy a ředitelkou historické nadace s magisterským titulem v mezinárodních vztazích - její disertační práce se zabývala vlivem tureckých a íránských lobbistů na směřování zahraniční politiky USA. A života si umí pěkně užít.

Její instagram je plný fotek ve značkovém oblečení na luxusních letoviscích. Kráska také pilně dbá na svou postavu, což je ostatně na jejích snímcích vidět. Pohádkovému životu už je ale konec? Válka na Ukrajině dopadla i na ni.

„Jasně že mám více příležitostí, protože nejsem z obyčejné rodiny,“ řekla telefonicky webu Insider. „Ale pokud nemáte mozek, jsou vám tyto příležitosti k ničemu,“ rozhovořila se s tím, že považuje za nefér, že byla sankcemi zasažena. „Je to neopodstatněné. Byla jsem hodně překvapená, je to divný, že uvalili sankce na někoho, komu je 24 let a nemá co do činění s tou situací,“ dodala Peskovová.

Sankce byly na dívku uvaleny 11. března, o týden později, než byly uvaleny na jejího otce. Toho americké ministerstvo zahraničí považuje za jednoho z hlavních propagandistů Ruské federace. „V ideálním případě by Ukrajina měla být osvobozena a očištěna od neonacistů,“ uvedl mimo jiné.

Podle Spojených států Elizaveta těžila z moci své rodiny. Sličná blondýnka se na instagramu chlubí desítkami tisíc sledujících. Ti přímo hltají její fotky jako ze žurnálu. Kolika penězi Peskovová oplývá, není jasné. Na bídu si ale určitě stěžovat nemůže. Kvůli válce už ovšem nebude nic jako dřív.

15:11
Dnes

Zástupci médií dostanou přístup do kuloárů Verchovné rady – jednokomorového ukrajinského parlamentu – aby mohli pokrýt její práci během plenárních zasedání, slíbil šéf parlamentního aparátu Vjačeslav Štučnyj podle zpravodaje agentury Ukrinform.

Do jisté míry to bude přístup omezený: „Vracíme se k praxi, kterou jsme měli v době pandemie koronaviru. Během zasedání Verchovné rady bude moci v budově pobývat 20–30 zástupců médií. Novináři již požádali o akreditaci. Jsme připraveni na další akreditace,“ řekl Štučnyj. Dříve mělo parlamemtní akreditaci přes 4000 žurnalistů, teď se budou muset omezit na ty nejdůvěryhodnější. „Máme rizika, která jsou každý měsíc potvrzena příslušnými dopisy od speciálních služeb,“ vysvětlil omezení předseda parlamentu Ruslan Stefančuk. 

Za válečného stavu byla řada demokratických procesů ukrajinského státu omezena, což kritizuje opozice. 

14:53
Dnes

V Moskvě dnes začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a kterou ukořistila ruská vojska během bojů na Ukrajině. Na akci pořádané ministerstvem obrany je k vidění více než 30 kusů těžké techniky západní výroby, včetně amerického tanku M1 Abrams a obrněného vozidla pěchoty Bradley, německého tanku Leopard 2 a obrněného vozidla pěchoty Marder a francouzského obrněného vozidla AMX-10RC.

Na výstavě, která bude otevřená jeden měsíc v památníku druhé světové války v západní části Moskvy, jsou vystaveny také střelné zbraně či vojenské dokumenty.

Rusko kritizuje dodávky západních zbraní a vojenského vybavení na Ukrajinu a považuje je za důkaz přímého zapojení NATO do konfliktu. Ruský prezident Vladimir Putin zároveň opakovaně prohlásil, že západní vojenské dodávky Kyjevu průběh konfliktu nezmění a nezabrání Rusku v dosažení jeho cílů.

14:02
Dnes

Levicoví extremisté zřejmě provedli žhářský útok na zahradní domek Armina Pappergera, generálního ředitele německé zbrojovky Rheinmetall, v Hermannsburgu v Dolním Sasku. V dopise na platformě Indymedia se neznámí pachatelé k činu přihlásili: „V noci z 28. na 29. dubna 2024 jsme zapálili zahradní kůlnu Armina Pappergera na jeho pozemku,“ píše se v něm podle Bildu. Důvod: Firma hromadí „různé staré typy obrněné techniky“, „které by nyní mohla prodat na Ukrajinu spolu s municí a se značným ziskem. (...) Rheinmetall vyrábí a vraždí nejen v národním měřítku“.

Zobrazit celý online

Video  Zvěrstva vykonaná Rusy: Emotivní video ukazuje napáchané škody.  - FB Volodymyr Zelenskyj
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa